FAVORITT: Marcel Kittel må finne seg i å være favoritt i Dubai Tour. I fjor vant han rittet sammenlagt, i år kommer han med nytt lag. Foto: Tim De Waele

Kittel spent på Katusha-opptrekket: – Tar det dag for dag

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.02.18 18:58

Del på    

Til tross for lite samkjørt lag, må tyskeren leve med favorittstempelet foran Dubai Tour.

(procycling.no): Spurterne braker virkelig sammen når Dubai Tour starter tirsdag.

Alexander Kristoff blir det norske alibiet i massespurtene. Han får bryne seg på en rekke stjernespurtere i sesongåpningen.

Marcel Kittel er altså en av stjernene, kanskje den største, som rogalendingen får målt krefter med. Tyskeren har tatt over som spurter i Katusha-Alpecin etter Kristoff, noe som byr på et ytterligere spenningsmoment for sykkelfansen. 

Vinneren av fem etapper i fjorårets Tour de France har forlatt et av de beste opptrekkslagene til fordel for et lag som mildt sagt ikke alltid traff hundre prosent med opptrekksjobben. Kittel har likevel vist at han klarer seg godt uten et langt tog. Han er uansett litt forsiktig med å forvente for mye av sine lagkamerater i sesongåpningen deres.

– Jeg kommer hit omtrent hvert år, men jeg har ikke syklet mitt første ritt i år, og laget er nytt. Vi er nødt til å bli vante med hverandre, men vi vil gjøre vårt beste, gå for seier og ta det dag for dag. Vi fokuserer ikke på et hat-trick, vi vil senke skuldrene litt, sa Kittel på pressekonferansen før rittet mandag.

Katusha-Alpecin har en enda sterkere tysk profil i årets sesong. Marcel Kittel har med seg tre landsmenn i Marco Mathis, Rick Zabel og Nils Politt, samt østerrikeren Marco Haller, britiske Alex Dowsett og russeren Viacheslav Kuznetsov. 

– Vi har hatt en veldig god start på tingene før sesongen. Omtrent hele det tyske landslaget er her med meg. Stemningen er god, vi er motiverte og nysgjerrige på å finne ut hvor gode vi er. Dette er vår første sjanse denne sesongen.

Korsæth skal hjelpe Astana-spurterne

Truls Korsæth er også med i Dubai Tour. Hans oppgave blir å passe på spurterne i Astana-laget.

Vinokorovs disipler har med både Riccardo Minali og Magnus Cort.

– Dubai Tour er absolutt en viktig del av veien mot klassikerne. Jeg forventer sidevind. Sånn sett blir det veldig for teknikken før det braker løs i vår, melder sidevindseksperten til procycling.no. 

Lillehamringen har allerede syklet Santos Tour Down Under, og etter Midtøsten-turen fortsetter vårsesongen med Omloop Het Nieuwsblad og Strade Bianche. Sistnevnte et ritt han virkelig viste seg frem i mars i fjor.

Dubai Tour blir altså en viktig del av forberedelsene til disse rittene, der Korsæth muligens kan få en friere rolle. Men først venter hjelperytterrollen:

– Fokuset er spurt i Dubai, og med det hjelperytterrolle for meg. Men man vet aldri, avslutter Korsæth.

TROR PÅ SIDEVIND: Truls Korsæth, her fra fjorårets NM, er klar for sesongens andre ritt i Dubai Tour. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no.

Tagget med: , , ,

Les også disse