Prøv Procycling Pluss idag

FORLATER KATUSHA: Harry Tanfield (i midten) skal sykle for AG2R La Mondiale i 2020. Her flankert av Jens Debusschere (venstre) og Alex Dowsett (høyre). Foto: Stephen Pond/Getty Images)

Tanfield klar for AG2R

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.11.19 15:01

Del på    

Briten var blant de mange rytterne som var usikre etter fusjonen mellom Katusha og ICA.

(procycling.no): 24-åringen fikk dermed en liten bursdagspresang i forskudd. Tanfield fyller 25 år på søndag.

Han kom til Katusha-Alpecin foran årets sesong, og ettersom det var hans første proffkontrakt, signerte han en toårskontrakt.

Dermed var han blant de elleve Katusha-rytterne som også hadde kontrakt med laget i 2020, en gruppe med ryttere det i lang tid har vært mye usikkerhet rundt. De øvrige ti er Nils Politt, Alex Dowsett, Dimitriy Strakhov, Jens Debusschere, Enrico Battaglin, Jenthe Biermans, Mads Würtz Schmidt, Rick Zabel, Reto Hollenstein og Daniel Navarro, hvor det foreløpig kun er bekreftet at Jens Debusschere neste sesong skal kjøre for B&B Hotels-Vital Concept.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det har tidligere blitt rapportert at syv av rytterne ville bli med videre i Israel Cycling Academy neste år, men foreløpig har det ikke kommet noe offisielt fra det israelske laget.

Tanfield var i et intervju med Cycling Weekly under Tour of Guangxi tydelig på at han ikke visste hva som ville skje. Nå har han altså signert en ettårskontrakt med AG2R La Mondiale og fortsetter dermed karrieren på WorldTour-nivå.

– Vi har fulgt med på Harry i to år nå, og i år fikk vi endelig muligheten til å hente ham. Vi er glade for å ha signert en så talentfull rytter, som vil styrke oss når det kommer til tempoer. Vi vil selvsagt også regne med ham i fellesstartene også, og han vil spille en viktig rolle i klassikergruppa, sier lagsjef Vincent Lavenu.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse