Kristoffer Skjerping. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Skjerping hentet like før mål – Jensen ble nektet å sykle videre

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.08.17 15:00

Del på    

Joker-Icopal-rytteren nær seier i Belgia.

(procycling.no): Flere nordmenn i aksjon i det belgiske endagsrittet GP Zottegem (UCI 1.1) i dag, med både Joker Icopal og Team Coop på startstreken, samt Henrik Evensen (SEG Racing Academy) og Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo). Det 198 kilometer lange rittet bestod av en større runde på 65,5 kilometer, før man avsluttet med fem lokale runder.

Med både brostein og bakker i klassisk, belgisk symbiose ble det aktiv kjøring underveis. Et brudd fikk tidlig etablert seg, men ettersom de siste 100 kilometerne nærmet seg ble de hentet. Farten ble satt opp og flere ganger delte feltet seg, men det samlet seg gang på gang. I avslutningen var både Kristoffer Skjerping (Joker Icopal) og Amund Grøndahl Jansen avgårde i grupper, og førstnevnte ble hentet bare 200 meter før mål.

I spurten ble det belgisk dominans, med seier til Lotto-Soudal-rytter Jasper De Buyst, foran Joeri Stallaert (Cibel – Cebon) og Kenny Dehaes (Wanty – Groupe Gobert). Skjerping klarte å mobilisere, holdt oppe trykket og kom seg inn på en femteplass.

– Stupte rett i brosteinen

For Team Coop ble det kraftig mannefall underveis. Bare to av deres seks startende fullførte det belgiske rittet. Gustav Höög ble bestemann på 24. plass, mens Øyvind Lukkedal trillet i mål som 53. mann. Hardest gikk det utover det unge spurttalentet Joakim Kjemhus, som forlot rittet med håndleddsbrudd, noe som høyst sannsynlig ender sesongen for hans del. August Jensen gikk også i bakken, men slapp unna med en liten hjernerystelse, slagskader og skrubbsår. Han prøvde å sykle videre, men ble nektet av rittlegen.

– Jeg skjønte da jeg reiste meg opp, at jeg ikke ville klare det, fordi jeg bare falt i bakken igjen. Han (rittlegen) sa jeg kanskje burde dra til sykehuset, men jeg husket alt, så da sa jeg at det ikke var noe vits. Utover det så har jeg fått en del skrammer på kroppen, forteller bodøværingen til procycling.no.

Jensen, som trolig signerer proffkontrakt i løpet av høsten, forteller at tempoet ikke var spesielt høyt, noe som gav en tøffere kamp om posisjonene og «stressende kjøring». Det resulterte i en del velt, hvor Jensen og Kjemhus var blant de uheldige.

– Jeg ble rett og slett taklet rett ned av en som skled foran meg, så jeg kjørte rett i han. Jeg stupte med hodet først rett i brosteinen. Et av de hardere veltene jeg føler jeg har vært utsatt for. Det var på brostein også, så slagene satt ganske hardt i kroppen.

I morgen står Team Coop, Joker Icopal, Amund Grøndahl Jansen og Henrik Evensen på startstreken i nok et belgisk endagsritt: Druivenkoers – Overijse. Det samme gjør også Max Emil Kørner (T.Palm – Pole Continental Wallon). Jensen er usikker på om han blir å se på startstreken.

– Morgendagen er et ritt som passer meg ganske bra, men jeg er veldig forslått så det vil jo redusere meg uansett. Men det hadde vært kult å være god nok til å stille. Akkurat nå har jeg fått smertestillende, kjenner jeg er forslått og at hodet er litt ørt. Det er ikke så ofte jeg får nekt av rittlegen, men jeg skjønte selv at det ikke var noe lurt.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse