ENDELIG BLIR HAN PROFF: Etter hva procycling.no erfarer, er August Jensen klar for to år i Israel Cycling Academy. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no

Jensen snart klar for israelsk proffsatsing

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 31.07.17 11:53

Del på    

Opplever proffdrømmen ett år forsinket.

(procycling.no): August Jensen innledet i juni et samarbeid med SEG Cycling, det nederlandske agentbyrået som også representerer Bauke Mollema, Sep Vanmarcke og Niki Terpstra.

Nordlendingen skulle egentlig bli proff alt i fjor, men satsingen til One Pro Cycling ble nedgradert fra prokonti- til kontinentalsatsing utpå høstparten.

Under den nye prosessen med å finne en ny arbeidsgiver, har Aqua Blue Sport, Wanty-Groupe Gobert og Cannondale-Drapac alle vist interesse.

Men procycling.no erfarer at det eneste konkrete tilbudet han sitter igjen med per nå, er fra prokontinivået og satsingen Israel Cycling Academy.

Imponerende klassikerrekke

Laget ble dannet foran 2015-sesongen for å utvikle israelske talenter. I fjor tok de steget videre opp på prokontinivået og lønnet ryttere fra totalt 12 forskjellige nasjoner.

Les også: Dropper One Pro – blir i Coop

Blant de mest profilerte rytterne er Zakkari Dempster (signert fra Bora-Hansgrohe) og Dennis Van Winden (tidligere LottoNL-Jumbo).

Laget har også et imponerende klassikerprogram som blant annet besto av Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, tredagers i De Panne, Kuurne-Brussel-Kuurne og Omloop Het Nieuwsblad.

Israel Cycling Academy syklet også Tro-Bro Léon, Tour of Austria, Hammer Series, Handzame Classic, Nokere Koerse, Volta a la Comunitat Valenciana, Vuelta Andalucia og Tour des Fjords.

Har jobbet med Stake Laengen og Holst Enger

I sistnevnte ritt fikk de øynene opp for Jensen, som – tradisjonen tro – kjempet i toppen hele veien, og ble fjerdemann sammenlagt.

Finske Kjell Carlström fungerer som sportsdirektør i laget. Han har tidligere syklet for Amore & Vita, Liquigas og Team Sky.

I 2013 var han sportsdirektør i IAM Cycling, og de neste tre årene jobbet han blant andre med Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger.

Han har også fungert som sportsdirektør for Edvald Boasson Hagen i Team Sky.

Bekrefter interesse for Jensen

Neste år blir Carlström head sporting manager, og da ønsker han å ha med en norsk rytter ombord.

– Forhåpentligvis klarer vi å signere en nordmann, bekrefter han overfor procycling.no.

– Du kan jo ikke ha unngått å legge merke til August Jensen under Tour des Fjords?

– Han gjorde sine saker veldig bra, det er helt sikkert. Det er flere gode ryttere i Norge, og han er en av de aller sterkeste. Men det kommer altså an på hva rytteren ønsker for den kommende sesongen. Vi er i samtaler med flere nordmenn. Det hadde vært veldig bra å få en av dem til laget vårt, utbroderer han.

Les også: – Kan signere proffkontrakt i dag

På grunn av forbudet mot å bekrefte overganger før 1. august, er det likevel så langt han kan strekke seg i øyeblikket.

Jensen var opptatt med å sykle Kreiz Breizh Elites i helga, der han søndag falt ned til 12.-plass sammenlagt. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men procycling.no vet at han med stor sannsynlighet blir proff hos Israel Cycling Academy de neste to årene.

Oppgraderer stall og program

Carlström bekrefter at satsingen jobber med å oppgradere seg kraftig foran neste års sesong.

– I år hadde vi 16 ryttere. Neste år håper vi å være et sted mellom 20 og 23. Det er litt utfordrende å kjøre dobbelt program med kun 16 mann, påpeker han.

– I fjor hadde dere ryttere fra 12 forskjellige nasjoner, og neste år blir det enda flere?

– Ja, vi har en policy om at vi skal være internasjonale. Hensikten med å starte opp laget var å få fram flere israelske talenter, og vi skal ha 3-4 hjemlige ryttere også neste år. Men utover det, ønsker vi å være litt som Israel. En slags melting pot med forskjellige mennesker fra mange nasjoner. Dersom vi hadde hatt 10 ryttere fra samme nasjon, ville de ha blitt en veldig framtrendende enhet i gruppa, påpeker han.

Israel Cycling Academy vil også utforske muligheten for å sykle flere WorldTour-ritt.

– Det kommer også litt an på hva slags ryttere vi får inn. Det vil bestemme om vi dreier oss mot etapperitt i WorldTouren eller klassikerne. Målet vårt er å vokse litt år for år, i så henseende er vi inne i en meget interessant periode, avslutter Carlström.

Tagget med: , , ,

Les også disse