<b>HOLDES OPPDATERT:</b> Det var ingen stor overraskelse for Vidar Riseth at Thor Hushovd (til venstre) går med planer om å starte et nytt, norsk profflag i 2017. Men om Rema 1000 er med på prosjektet, det vil ikke den tidligere fotballspilleren røpe nå.

HOLDES OPPDATERT: Det var ingen stor overraskelse for Vidar Riseth at Thor Hushovd (til venstre) går med planer om å starte et nytt, norsk profflag i 2017. Men om Rema 1000 er med på prosjektet, det vil ikke den tidligere fotballspilleren røpe nå.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Skal noen gjøre det, er det nødt til å være Hushovd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.07.15 16:19

Del på    

Rema 1000-sjef innrømmer profflagsamtaler.

(procycling.no): Tidligere Rosenborg-spiller Vidar Riseth er for tiden på sykkeltur med blant andre Thor Hushovd i Tour de France.

Fredag smalt TV 2 bomben om at Grimstad-mannen går med planer om å innta Tour de France i 2017 med et norsk profflag.

Sponsorsjefen i Rema 1000 Norge bekrefter at han har blitt oppdatert av sørlendingen om den pågående prosessen.

– Hva tenker du om planene om å danne et norsk profflag fra 2017-sesongen?

– Jeg kjenner til alt det der ettersom Thor har en avtale med oss. Det er fantastiske nyheter. Før eller siden må det komme et norsk profflag, og den beste ambassadøren de kan få, er Thor Hushovd. Han har en uslåelig standing hos det norske folk, og de som blir med på lasset der, som sponsorer, vil få det veldig bra, sier Riseth til procycling.no.

– Kan dette være et prosjekt for dere?

– Jeg kan ikke kommentere noe rundt det i dag. Når vi er hjemme etter Tour de France, så er det Thor som skal presentere hvem som skal være med. Men han har snakket med oss om dette, det skjønner vel alle. Jeg vil ikke si noe mer enn det.

70 mil med Hushovd

Riseth har fulgt touren siden 13. juli, og har allerede tilbakelagt stigningen opp mot La Toussiere, som Tour de France-stjernene skal bryne seg på under fredagens etappe.

• Les også: Hushovd planlegger norsk verdenstourlag

– Jeg tror det nærmer seg 70 mil på sykkelsetet alt i alt nå. Det begynner å bli litt slitsomt. Vi sykler i løypa, og tar deler av etappene. På det verste har det var 42,5 varmegrader. Da motiverer vi oss med å se for oss at det står en kald øl og venter på toppen av fjellet.

Med på lasset har Hushovd vært. Sammen med Riseth har den tidligere toppsyklisten syklet rundt i Norge siden mars. Men nå har de altså inntatt Frankrike.

– Hvordan merker dere hans standing nede i Tour de France?

– Det er helt vilt. Alle stanser ham og vil ha en prat. Vi er glade for å ha Hushovd på laget vårt. Han er jordnær og ekte, og det tror jeg det norske folk ser. Skal noen gjøre dette, er det Thor Hushovd.

Vil forlenge med Hushovd

Rema 1000 var tidligere hovedsponsor i Rosenborg, men har nå flyttet sponsorvirksomheten til sykkelsporten.

Avtalen med Hushovd går ut neste år, men Riseth ønsker allerede nå å forlenge den.

– Han har jobbet for oss i ett år nå, og bedre ambassadør kunne vi ikke fått. Vi er allerede i gang med å diskutere en avtale med opsjon utover toårsperioden. Vi kommer til å ha mye med Thor å gjøre framover, lover Riseth.

Om Rema 1000 blir med på den nye profflaget er for tidlig å si, men det vil trolig kostet et tresifret millionbeløp årlig å holde laget innenfor sykkel fineste selskap.

 – Det snakket om summer i 100-millionersklassen. Hvordan høres det ut for Rema 1000?

– Det er klart at det koster mye å drive et profflag i sykling, men det ser man i en fotballklubb, også. Det koster over 100 millioner å drifte Rosenborg, og det er et lag som spiller flesteparten av kampene sine i Norge. Et sykkellag skal reise verden rundt, og da ligger det store utgifter til blant annet reising. Men det er mange sponsorer som er med på veien helt opp til hovedsponsoren, sier Riseth som presiserer at han ikke vet hvilke sponsorer Hushovd er i dialog med.

Tagget med: , , ,

Les også disse