MED STORE PLANER: Thor Hushovds avslørte fredag at han satser på å danne et norsk profflag på det øverste internasjonale sykkelnivået. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

MED STORE PLANER: Thor Hushovd avslørte fredag at han satser på å danne et norsk profflag på det øverste internasjonale sykkelnivået. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hushovd planlegger norsk verdenstourlag

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 24.07.15 13:24

Del på    

Vil ha satsingen på beina til 2017.

(procycling.no) Thor Hushovd skal forsøke å danne et norsk sykkellag på øverste internasjonale nivå.

Den tidligere stjernesyklisten håper å ha et norsk lag i gang, som er garantert plass i ritt som Giro d’Italia og Tour de France, i løpet av halvannet år.

– Jeg har planer om å dra i gang et norsk sykkellag. Et lag på øverste nivå, altså et World Tour-lag fra 2017, sier Hushovd til TV 2.

Grimstadoksen innrømmer at oppgaven han tar på seg er formidabel. 37-åringen erkjenner at mye penger og store budsjett må på plass for å realisere planen, men sier til kanalen at han føler seg sikker på at der er mulig.

Bergen-VM samme år
– Jeg har mine planer klare, og har tenkt ut en plan jeg skal forholde meg til fremover. Men det er jobben med å finne penger som er vanskelig og tøff. Når først det er gjort, blir det bare å finne støtteapparat og ryttere og sette opp organisasjonen, forsetter han.

En sponsor har ifølge Hushovd allerede ha sagt ja til å være med. Etter planen skal laget være i gang med konkurranser i Tour of Down Under i begynnelsen av 2017. Samme år er Bergen arrangør for sykkel-VM, og Hushovd tror derfor timingen er perfekt for proffsatsingen.

– Først må jeg jo bygge opp laget og få det opp å stå. Så skal jeg ha en rolle der jeg sitter og styrer. Men jeg må ha hjelp rundt meg. Jeg må ta vare på sponsorer, støtteapparat, ryttere og alt av personell. Det blir mange, mange ansatte, sier Hushovd og erkjenner overfor TV 2 at han har mye jobb foran seg.

Dyr satsing
Den tidligere verdensmesteren sier også at norske stjerner som Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff er ønsket på laget.

Hushovd påpeker likevel at markedsverdien til spesielt Kristoff er meget høy akkurat nå. Han har også nylig signert ny kontrakt med Katjusja.

Ifølge Johan Kaggestad bør et verdenstourlag ha et årlig budsjett på 100 millioner kroner i året.

– Det er kanskje ikke helt umulig, men det vil ta tid å få garantert for driften over flere sesonger, sier Kaggestad.

Tagget med: , , ,

Les også disse