PÅ KLUBBJAKT: Alt gikk galt under NorgesCupen i Sandefjord. Et armbrudd gjør at Audun Brekke Fløtten mister høstsesongen - en høst han skulle bruke til å imponere større lag. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Ingen selvfølge at det ordner seg for folk på min alder

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 1.08.17 17:44

Del på    

Brekke Fløtten mister høstsesongens store mål og er på jakt etter nytt lag.

(procycling.no): Audun Brekke Fløtten har vært en av de mest fremtredende kontinentalrytterne i Norge i årets sesong. 27-åringen har levert en rekke toppresultater med seieren i Fyen rundt som prikken over i-en. Dessverre fikk Fløttens positive sesong en brå vending under NorgesCupen i Sandefjord på lørdag.

– Det var rimelig katastrofalt, sier Fløtten til procycling.no. Han veltet tidlig ut av rittet, og ble sendt til sykehus. Der ble det konstatert brudd i håndleddet, og gips ble satt på. 

– Det var vanvittig sleipe forhold i starten der, og han foran meg sklei i en sving, og da klarte jeg ikke unngå å velte selv. Det var en tilsynelatende enkelt velt, sykkelen sklir og du går i bakken. Det pleier å gå fint, bare med skrubbsår og litt skraper på sykkelen. Men litt typisk meg, så var det ikke så enkelt. Det ble både brudd i hånda, og sykkelen fikk seg en skikkelig trøkk. Det var merkelig stor kraft til å bare være en relativt enkel velt i en 90-graderssving.

Nå venter fire-fem uker med gips for Uno-X Hydrogen-rytteren. Dermed ryker store deler av høstsesongen. Spesielt Czech Cycling Tour har vært hans store mål.

Uno-X valgte å kjøre det tsjekkiske rittet fremfor Arctic Race of Norway, og sa fra seg plassen i det norske storrittet. Dette var fordi de så på sjansene til å kjøre inn resultater som større i Tsjekkia, og med det også at det ble en bedre utviklingsarena for deres ryttere.

– Alt har egentlig dreid seg om et toppresultat Tsjekkia for min del. For øyeblikket ser jeg på kalenderen, tenker litt og ser om det er noen mål igjen. Det er ingen opplagte mål som gjenstår, så det er litt kjipt.

Ferdig i Uno-X

Etter alle solemerker er vinneren av Fyen rundt ferdig i Uno-X Hydrogen Development Team etter sesongen. Audun Brekke Fløtten er på jakt etter en ny arbeidsgiver til kommende sesong. Det bekrefter han overfor procycling.no.

– Ja, jeg leter etter et nytt lag, jeg gjør det. Jeg har konkret kontakt og interesse. Akkurat hva og hvordan, vil jeg helst ikke kommentere nå. Det er litt tidlig.

Uno-X har tidligere i dag annonsert signeringen av Tobias Foss. I går offentliggjorde de at Idar Andersen, Sindre Kulset og Iver Skaarseth også sykler i hvitt og gult kommende år. Dermed styrkes U23-profilen i laget ytterligere. 

Den tidligere Joker- og Ringeriks-Kraft-syklisten fyller 28 år i 2018, og er selv godt klar over at alderen ikke spiller på hans lag i forhandlingene med eventuelle aktuelle lag. I år har han vært kaptein og den mest rutinerte på et Uno-X-lag med en sterk U23-stamme, men neste år blir han altså mest sannsynlig å se i andre farger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FØRSTE UCI-SEIER: Audun Brekke Fløtten vant sin første individuelle UCI-seier i Fyen rundt i juni. Foto: Uno-X Hydrogen Development Team.

–  Ingen selvfølge at det ordner seg

– Det er dessverre ikke så enkelt som noen tror for en kar som er så gammel som meg. Jeg har på en måte brent en del sjanser tidligere. Jeg har prestert veldig bra i år og hatt en veldig fin sesong. Det var en grunn til at jeg frem til velten har prøvd å holde fokus på et ordentlig toppresultat i Tsjekkia nå. Da kunne jeg tatt sesongen min fra å være veldig fin til å faktisk være ordentlig imponerende på et nivå som kunne tatt karrieren min videre. Resultatene mine for i år skal være gode nok til å berge karrieren. Dessverre, for folk med min alder, er det ingen selvfølge at det ordner seg. Jeg kan komme veldig fint ut av det, men jeg kan også komme overraskende dårlig ut av det, sammenlignet med hva en del folk tror.

– Neste år fyller jeg 28 år… Jeg har ingen problemer med å ta karrieren min videre. Personlig er jeg inneforstått med at jeg har hatt en del år med litt mye problemer. Jeg føler jeg fortjener å prøve meg videre selv om alderen min har løpt litt fra meg. Sykkelsporten er litt kynisk, og spillereglene handler om å vise seg frem og ta skrittet i en litt tidligere alder. Når man ikke klarer det, så kan man til en viss grad prøve hardere, og til en viss grad så må man akseptere spillereglene, at man har blitt såpass gammel at man har bommet litt på det som er gamet – å komme seg videre i en yngre alder.

– Det er mange som tar steget i litt eldre alder?

– Jada. Jeg slår gjerne et slag for at sykkelsporten og kontinentallagene bør kunne ha en litt klarere linje på at det ikke bare er U23 som gjelder. Det er viktig å anerkjenne at mange trenger litt tid. Jeg føler meg komfortabel med å si at jeg har hatt så mye problemer som har gjort at mange år har gått i vasken, samtidig som jeg ikke ønsker å underspille det at jeg ikke var flink nok til å bruke U23-årene mine. Jeg var ikke moden nok, og kombinert med litt uflaks, så sitter jeg der jeg er nå. Jeg er mye bedre enn noen gang, og har mye bedre resultater enn noen gang, men strengt tatt litt gammel i forhold til det som er gamet jeg må forholde meg til.

For øyeblikket har ikke Brekke Fløtten kommet i gang med alternativ trening etter velten i Sandefjord. 10.september er siste NorgesCup, og Uno-X-rytteren innehar laksetrøyen som leder av cupen sammenlagt. Per nå utelukker ikke Fløtten at han stiller til start for å forsvare ledelsen, men understreker at det for ham ikke betyr allverdens stor rolle om han blir nummer en eller to sammenlagt i NorgesCupen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse