FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Ny seier for Trentin i La Vuelta

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.08.17 17:01

Del på    

Fjerde etappeseier for Quick-Step i årets utgave.

(procycling.no): Solid klatring oppover og fryktløs kjøring utfor la grunnlaget for Matteo Trentin (Quick-Step) sin andre etappeseier i årets Vuelta a España.

Da et brudd holdt inn på den 10. etappen tirsdag tok italieneren luven av Jose Joaquin Rojas (Movistar) i en tomannsspurt på oppløpet i Elpozo Alimentacion.

Trentin viste seg som en av bruddets primus motor i etappens avgjørende 2. kategori opp til Collado Bermejo (7.7km à 6.5 prosent), og kjørte attpåtil veldig raskt i den meget krevende utforkjøringen ned til mål.

Rojas førte an nedover og tok fatt på de siste kilometerne i tospann med Trentin. Men spanjolen havnet i dødens posisjon inne på oppløpet og så seg nødt til å lede ut spurten. Trentin hadde derfor få problemer med å passere den Movistar-veteranen og spurte inn til Quick-Steps fjerde etappeseier i årets La Vuelta.

Drøyt 20 sekunder senere kom restene av bruddet, representert tredjemann Jaime Roson (Caja Rural) og Janse Van Rensburg (Dimension Data) som ble nummer fire. Med sin femte Grand Tour-etappeseier totalt sørget Trentin for å overta ledelsen i poengkonkurransen. Italieneren som skal sykle for Orica-Scott neste sesong, er nå den rette bæreren av den grønne trøyen.

– Jeg har tenkt på denne etappen en stund. Klatringen var tøff, men ikke noe uhåndterbart for meg heller. Jeg visste at utforkjøringen var superteknisk. Det var bra at Rojas var der, siden han er veldig bra utfor. Jeg fulgte han, og for å være ærlig var det vanskelig å henge med. Vi distanserte alle de andre og jeg dominerte spurten. Da han passerte meg i klatringen visste jeg at han ville kjøre full gas nedover, sier Trentin etter nok en seier til det belgiske laget.

– Nå må vi ha en femte etappeseier, smiler italieneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRUDDSEIER: Trentin fører an over siste fjell på den 10 etappen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

På en dag der favorittene nøytraliserte hverandre over etappens to kategoriserte klatringer, skjedde det få endringer i sammendraget. Chris Froome (Team Sky) forsvarte sin røde ledertrøye som briten har båret siden etappe tre.

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) flekket tenner i utforkjøringen ned til mål, men det var BMC-rytter Nicolas Roche som kom seg løs. Den irske veteranen snek seg under radaren, tjente 30 sekunder på resten av favorittene, og befinner seg nå likt med Esteban Chaves (Orica) på sammenlagtlisten – 36 sekunder bak Froome.

Rask start

Vuelta a España åpnet med et brak etter rittets første hviledag, da hele 100 kilometer ble tilbakelagt i løpet av de to første timene på den 10. etappen mellom Caravaca og Alhama de Murcia.

Odd Christian Eiking (FDJ) prøvde uten hell å komme med i et av bruddforsøkene, men endte i stedet opp i gruppettoen sammen med lagkameraten Daniel Hoelgaard (FDJ). Etter en heseblesende start var det ikke før etter 90 kilometer at et brudd fikk mulighet til å rive seg løs. Omsider var det en stor gruppe som gikk av gårde.

Julien Bernard (Trek-Segafredo), Tim Declercq, Matteo Trentin (Quick-Step Floors), Alessandro De Marchi (BMC), Daniel Moreno, Jose Joaquin Rojas (Movistar), Nico Denz, Alexandre Geniez (AG2R-La Mondiale), Michael Morkov (Katusha-Alpecin), Bert-Jan Lindeman, Juanjo Lobato (LottoNL-Jumbo), Luis Leon Sanchez (Astana), Valerio Agnoli, Domen Novak (Bahrain-Merida), Arnaud Courteille (FDJ), Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Rafael Reis og Jaime Roson (Caja Rural-Seguros RGA) utgjorde de 18 rytterne

Bruddet skulle holde helt inn, men gikk i oppløsning inne i finalen, som besto av to stigninger før utforkjøringen ned til mål. Først 3.kategorien Alto del Morron de Totana (5.7km à 5.7 prosent), som var et springbrett til 2.kategorien Collado Bermejo (7.7km à 6.5 prosent).

Fra front var Janse Van Rensburg først til å angripe i det terrenget bikket oppover. Dimension Data-rytteren var først over Morron de Tontana, men inne på veien til Collado Bermejo var han innhentet av Roson, Rojas og Trentin.

Kvartetten gikk samlet over toppen, men i utforkjøringen suste Trentin av gårde. Rojas klarte å komme tilbake, men hadde ikke noe å stille opp med i spurten.

Aggressiv Nibali

I hovedfeltet satte Nibalis Bahrain-Merdia press på de andre favorittene med et høyt tempo oppover. Javi Moreno, Franco Pellizotti og til slutt Valerio Agnoli kjørte seg i senk før toppen for sin italienske kaptein, som på delvis våte og svært tekniske veier fortsatte hardkjøret i utforkjøringen ned til Alhama de Murcia, med Froome og resten av favorittene halsende etter på bakhjulet.

En aggressiv Nibali presset på og skapte små luker. Men topp ti listen sammenlagt var intakt etter hvert som rytterne kom ned fra fjellet. Alle utenom Roche som hadde listet seg av gårde, muligens uten at de andre favorittene fikk det med seg. BMC-rytteren tilegnet seg 30 sekunder og ble dagens vinner blant sammenlagtrytterne idet den brutale etappe 11 står for tur.

Onsdagens etappe avsluttes med to harde 1.kategori stigninger og tøff finale på Observatorio Astronómico de Calar Alto på 2120 meters høyde, som ventelig kan skape store utskillelser.

Tagget med: , , ,

Les også disse