FLOTT I HVIT: Eiking klartet godt på 3. etappe og tok over ledelsen i ungdomskonkurransen. © Bryn Lennon

Seier for Van Avermaet da Eiking tok over den hvite trøya

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.02.18 11:55

Del på    

3. etappe avgjort i spurt fra redusert felt.

(procycling.no): Greg Van Averamet (BMC) spurtet inn til seier på Tour of Omans tredje etappe torsdag, 179 kilometer fra German University of Technology til Wadi Dayqah Dam.

BMC tok kontroll på siste kilometer og satte opp belgieren i god posisjon før den avgjørende spurten, som fant sted etter to mindre bakker innenfor de siste 20 kilometerne.

Rui Costa (UAE Team Emirates) tok andreplass, mens Alexey Lutsenko (Astana) ble tredjemann.

Van Avermaets første seier for året kom i en lettkupert finale, der en ukategorisert stigning kulminerte 8.5 kilometer fra mål.

Belgieren ble nummer to på onsdagens etappe, kun slått av Nathan Haas (Katusha-Alepecin), som tok over ledertrøya i samme slengen. Men med dagens seier er BMC-rytteren den nye sammenlagtlederen i Tour of Oman.

Eiking imponerer

Tetgruppa besto av ca 50 ryttere, deriblant nordmannen Odd Christian Eiking (Wanty) som tok over ledelsen i ungdomskonkurransen etter en sterk 7.plass i den tøffe Wadi Dayqah-finalen. Askøyværingen følger dermed opp den fine prestasjonen fra onsdagens etappe der han ble 12.mann.

Etter tre etapper er Eiking dermed oppe på en solid 6.plass sammenlagt, kun 25 sekunder etter Van Avermaet.

– Jeg følte meg bra. Finalen var krevende, men jeg var motivert. Laget hjalp meg bra på veien inn mot finalen. På Wadi Dayqah-demningen så trodde jeg kanskje jeg skulle bli topp 15, men mange slet med tempoet på de siste 500 meterne. Jeg fortsatte, og klarte å bli nummer syv, sier Eiking i en pressemelding.

– Selvfølgelig håper jeg å ende på topp 10 i sammendraget. Så jeg håper jeg ikke sprekker på lørdag på Green Mountain, en klatring jeg aldri har kjørt før.

23-åringen sliter med en vond fot, men merker at kroppen stadig føles bedre.

– Jeg vrikket foten min i trappen hjemme for to uker siden. Jeg trodde ikke det skulle være noe seriøst, men vi tok røngten og så et brudd i foten. Det blir bedre og bedre for hver dag som går. Heldigvis føles beina mine bra, beretter nordmannen.

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) var ikke langt bak på etappen torsdag, fullførte på en oppløftende 12.plass, 14 sekunder bak vinneren. Sindre Lunke (Fortuneo) kom inn med en større gruppe 24 sekunder etter.

SUVEREN: Van Avermaet i egen klasse på 3. etappe. Foto: KA Dehli.

Slik gikk det til

Et tidlig brudd for animere etappen underveis. Loic Chetout (Cofidis), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert), Wouter Wippert (Roompot-Nederlandse Loterij) og Nicholas Schultz (Caja Rural-Seguros RGA) pilte av gårde og gjorde opp om poengene på de innlagte spurtene.

Cofidis-rytter Chetout sikret seg flest poeng, tok over ledelsen i konkurransen for mest offensive rytter og var den første til å slippe seg ned til feltet. Med 20 kilometer igjen av etappen var også resten av bruddet innhentet.

Katusha-Alpecin gjorde mye av temposettingen inn mot finalen, der to kneiker skulle forseres før en rask og krevende utforkjøring ned til målstreken ved Wadi Dayqah-dammen. Farten gikk opp ytterligere da Astana og Omari Fraile tok kontroll i bakkene, der en god del ryttere måtte slippe feltet. Over siste bakketopp var det 50 ryttere igjen i front.

Tagget med: , , , ,

Les også disse