Prøv Procycling Pluss idag

TOK ANSVAR FOR LEDEREN: Team Sunweb ønsket å samle det hele for spurt og håpet Cees Bol kunne ta nok en seier. Det endte til slutt opp i en massespurt foran et solid publikumsoppmøte i Mandal, men det var ikke det tyskeregistrerte mannskapet som kunne juble. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Se bildene fra folkefesten i Mandal

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.05.19 09:51

Del på    

«Doffen», Hodeg og Boasson laget heseblesende show. Se bildene!

(procycling.no): Dag to av Tour of Norway tok rytterne fra Kvinesdal i Vest-Agder til Mandal på sydspissen av samme kommune. Underveis kjempet en intetanende Henrik Evensen seg inn i klatretrøya, som del av et brudd pålydende sju mann.

Se bilder lengre ned i artikkelen!

Bruddet, igjen anført av Evensen og Elmar Reindes, ga de mange oppmøtte i Mandals bykjerne show, da de ikke ble hentet inn før det gjensto litt over én kilometer igjen av etappen.

De ble til slutt slukt av et innbitt INEOS-tog som la forholdene til rette for Kristoffer Halvorsen i spurten. Bakfra dukket så Álvaro Hodeg opp bak Davide Martinelli og Yves Lampaert.

Les også: Kristoff: – Forventer bedre enn en fjerdeplass

Belgierne gjorde et flott opptrekk, og den unge colombianeren klarte med et nødskrik å holde unna for Kristoffer Halvorsen over streken. Her ble «strakaste veg mot mål» avgjørende, og sørlendingen manglet det siste lille kicket som kunne ha tatt ham rundt og forbi Hodeg.

VIDEO: Se den spennende avslutningen av etappen her!

Andreplass er uansett en strålende prestasjon i dette selskapet. Edvald Boasson Hagen børstet av seg fadesen i Egersund og ble nummer tre. Alexander Kristoff grep fjerdeplassen foran Alex Kirsch, mens Cees Bol forsvarte gult med åttendeplass.

GALLERI: Se bildene fra dag 1 av rittet her!

Etterpå mottok Evensen hyllest for klatretrøye, mens «Doffen» knep poengtrøya fra Kristoffs skuldre. Hodeg sykler i hvitt under dagens etappe mot Kristiansand.

Se vårt bildegalleri fra etappen mellom Kvinesdal og Mandal her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse