NESTEN: Kristoffer Halvorsen snuste på etappeseier i Tour of Norway, men kom til kort mo Alvaro Hodeg i Mandal. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Halvorsen tapte superjevn spurt i Mandal

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.05.19 18:15

Del på    

2. etappe av Tour of Norway avgjort i massespurt.

MANDAL (procycling.no): Álvaro Hodeg (Deceuninck – Quick Step) gikk seirende ut av den 2. etappen av Tour of Norway onsdag, etter en fartsfylt massespurt i Mandal der Kristoffer Halvorsen (Team Ineos) tok andreplass og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) tredjeplass.

Alexander Kristoff (UAE) knep fjerdeplassen foran Alex Kirsch (Trek-Segafredo), mens Cees Bol (Team Sunweb) forsvarte sin ledertrøye med å bli nummer åtte.

På de siste meterne var det Hodeg og Halvorsen som knivet om seieren. Quick-Step-rytteren trakk det lengste strået i det som var en ytterst jevn spurtbatalje.

– Det er kjedelig å bli nummer to, sier Halvorsen til procycling.no etter målgang.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sørlendingen hadde fire opptrekkere foran seg da 500 meter gjensto. Hodeg åpnet spurten først og Halvorsen trodde han skulle klare å komme rundt colombianeren i motvinden på de siste meterne.

– Jeg var i feil posisjon og kom ikke forbi. Det var ganske motvind i dag, og jeg trodde jeg skulle klare å ta ham. Men han var bare bedre enn meg i dag. Vet ikke hva jeg skal si, ganske skuffa egentlig, sier den unge Team Ineos-rytteren.

Den andre etappen ble avsluttet med fire raske og tekniske runder i sentrum av Mandal, der en 900 meter lang bakke ledet inn på de siste fire kilometerne. På dramatisk vis ble et tidlig sjumannsbrudd til slutt hentet, like før den siste kilometeren.

– Jeg mangler ikke så mye, klarte meg bra på rundene og satt foran, bare kjedelig ikke å kunne vinne når laget gjør en så god jobb. I morgen er det ny mulighet til å vinne og det er på hjemmebane. Nå er det bare å bruke skuffelsen til få til noe bra i morgen, sier Halvorsen – som ser frem til 3. etappe torsdag med målgang hans hjemby Kristiansand.

– Jeg er spurter og sykler alltid for å vinne. Det betyr alt å vinne, legger Halvorsen til.

Med sin andre seier for sesongen klatret Hodeg elleve plasser i sammendraget og er nå nummer to bak Bol. Halvorsen klatret tre plasser og er tredjemann. Kun fire sekunder skiller det tre første i sammendraget.

Hodeg knep seieren foran Halvorsen i Mandal. FOTO: Luc Claessen/Getty Images)

Edvald unngikk velt

Boasson Hagen avanserte flere plasser på slutten, men kunne ikke true Hodeg og Halvorsen da han måtte bremse for å unngå velt på oppløpet.

– Det var hektisk, men jeg var nå med iallfall. Jeg kom i god fart, men måtte bremse helt på slutten og tapte mye fart. Holdt på å krasje rundt 500 meter også. Så det var ganske hektisk, sier Boasson Hagen til procycling.no

– Tredjeplass er det beste jeg gjort på lenge, så jeg skal ikke være misfornøyd. Jeg kunne kanskje gått på andre sida og unngått å bli stengt inne, legger Dimension Data-rytteren til.

Bruddet på etappe 2 av Tour of Norway. FOTO Luc Claessen/Getty Images

Evensen i klatretrøya

Et brudd med sju ryttere rev seg løs innledningsvis på etappen. Den håpefulle septetten besto av Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma), Elmar Reinders (Roompot), Franck Bonnamour (Arkea-Samsic), Markus Hoelgaard (Uno-X Norwegian Development Team), Henrik Evensen (Joker Fuel of Norway), Omer Goldstein (Israel Cycling Team) og Eirik Lunder (Team Coop).

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ut av fusjonen med amatører og proffer var det Evensen som tok med seg noe fra etappen. Den storvokste Joker-rytteren sikret seg ni klatrepoeng underveis på etappen og overtok den prikkete trøya fra sin lagkamerat Fridtjof Røinås. Feltets høyeste rytter syklet dermed i klatretrøya på den tredje etappen torsdag.

Bruddet hadde 3:30 minutter på det meste. Laget til vinneren av 1.etappe, Team Sunweb, kontrollerte bruddet med stødig hånd gjennom store deler av den hovedsakelig flate reisen fra Kvinesdal og sørover mot Mandal. Spurtlagene UAE, Dimension Data og Quick-Step bidro i jakten.

Ved starten på de lokale rundene i målbyen var avstanden krympet til 2:25, og feltet hadde tilsynelatende god kontroll med 37 km igjen. Evensen og Reinders kom seg løs i siste forsering av bakken, men ble hentet idet en drøy kilometer gjensto.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse