TILBAKE I POLKADOTTEN: Ett år og én uke etter at han kunne ikle seg klatretrøya i Tour des Fjords var han tilbake i polkadotten. Foto: Szymon Gruchalski/Tour of Norway

– Jeg leser jo ikke rittboka, men det skal jeg begynne med nå

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.05.19 20:56

Del på    

Evensen sikret seg klatretrøya uten å være klar over det.

MANDAL (procycling.no): Henrik Evensen var tilbake på kjente trakter da han sikret at klatretrøya ble værende hos Joker Fuel of Norway på den andre etappen i Tour of Norway. I fjor havnet han nemlig også i klatretrøya etter den første etappen i Tour des Fjords, som blant annet gikk gjennom onsdagens målby Mandal.

– Som vanlig en klatretrøye når du kjører ritt på Sørlandet?

– Ja, det hører med det, sier han til procycling.no med et smil. 

Den gang var han ikke i nærheten av å forsvare trøya.

– Det var helt sjanseløst. Dette er litt med tanke kommende dager også. Plutselig er jeg i brudd igjen og har noen poeng. Vi får se, det er ikke slik at jeg går ut i morgen og må i brudd.

– Er det viktig for dere å ha klatretrøya?

– Kommer det så er det viktig, men vi kjører først og fremst for å gjøre det bra. Vi ser jo nivået på konkurrentene her, så vi skal være veldig fornøyde med den klatretrøya. Den betyr at vi har vist oss frem og kjørt sykkelritt. Det teller for oss.

Fikk beskjed fra Hoelgaard om ledelsen

Evensen ble nummer to bak Markus Hoelgaard (Uno-X Norwegian Development Team) opp dagens første stigning, Ravneheia, mens han akkurat klarte å knekke gjesdalbuen opp Ballestad. I motsetning til tirsdagens etappe, hvor Fridtjof Røinås var først over begge de to kategoriserte stigningene, var det forskjellig kategori på bakkene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter at de tre første bakkene i rittet alle var tredjekategorier, var stigningen opp til Ballestad en andrekategori. Dermed var det altså Evensen som fikk klatretrøya etter målgang, ettersom han da hadde vært først over en stigning som var kategorisert som hardere enn hva Hoelgaard hadde.

Det var han ikke selv klar klar over da han spurtslo Hoelgaard på toppen av Ballestad-bakken. 

– Jeg var ikke helt sikker på det, for det var jo forskjellig kategorier på bakkene. Jeg leser jo ikke rittboka, men det skal jeg begynne med nå. Så jeg fikk en gratulasjon av Markus rett etter toppen. Vi er fortsatt venner, så det var god stemning i bruddet, sier han om sin tidligere lagkamerat.

BRUDDET: Fra venstre: Omer Goldstein, Elmar Reinders, Eirik Lunder, Henrik Evensen, Taco van der Hoorn, Franck Bonnamour (skjult bak Van der Hoorn) og Markus Hoelgaard. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Hentet inn 1,4 kilometer før mål

Inn mot de avsluttende rundene så det også ut som bruddet hadde en sjanse til å holde unna, med Evensen, Hoelgaard og Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma) som viktige bidragsytere.

– Vi kjørte veldig bra. Noen av oss begynte å bli litt slitne. Jeg var veldig redd for bakken, hadde de dratt til i bunn er jeg ikke sikker på om jeg hadde vært med over, men det var det heldigvis ingen som gjorde. Hadde det vært medvind inn til mål hadde det kanskje sett annerledes ut, men det gikk unna da Ineos kom bak.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Evensen selv støtet over toppen av bakken på den siste runden og fikk med seg Elmar Reinders, men de to ble hentet inn med 1,4 kilometer til mål. 

Dermed ble det nok en dag uten det store etapperesultatet for Joker, etter at både en småsyk Herman Dahl og hjemmehåpet Søren Wærenskjold  det for tøft inne i de lokale rundene.

– Vi merker fort når Herman ikke er helt slag, han har jo levert sterke resultater for oss ganske lenge. At Søren ikke får det helt til skal vi ikke legge så mye i. Han er ung og veldig lovende, så han gir vi bare flere sjanser, så vil han prestere snart. Vi har ikke mistet troen på Herman, men nå som han ikke er helt hundre må vi andre ta steget opp, sier Evensen, som selv er aktuell for en rolle som lagets avslutter på torsdagens etappe til Kristiansand.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse