Prøv Procycling Pluss idag

IKKE FORNØYD: Alexander Kristoff spurtet inn til fjerdeplass på 2. etappe av Tour of Norway onsdag. Foto: Getty Images/Tim de Waele

– Forventer bedre enn fjerdeplass

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.05.19 20:14

Del på    

Tunge dager for Kristoff på Sørlandet.

MANDAL (procycling.no): Etter tredjeplassen på den første etappen av Tour of Norway, tok Alexander Kristoff (UAE) et steg ned da sirkuset inntok Mandal onsdag.

Fjerdeplasser er ikke noe nordmannen samler på. Han måtte til slutt se seg slått av Álvaro Hodeg (Deceuninck-QuickStep), Kristoffer Halvorsen (INEOS) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

– Jeg skulle gjerne vært i litt bedre slag, men jeg får prøve å ta med meg det jeg får med meg, men jeg drømmer om og forventer bedre enn fjerdeplass i et sånt type løp, men når jeg ikke er bedre, så er jeg ikke bedre, sier Alexander Kristoff til procycling.no utenfor lagbussen ved Mandalshallen etter fjerdeplassen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kristoff satt på hjulet til Halvorsen på vei mot den siste kilometeren, men tapte flere plasseringer før spurten ble satt i gang.

– Jeg satt egentlig fint på Halvorsen, men i svingen kom QuickStep, Edvald, Vanmarcke og en del på innsiden, også kom noen INEOS-opptrekkere bakover, så jeg ble egentlig skvist, og mistet mange posisjoner ut av den venstresvingen der, så da var løpet egentlig kjørt. Jeg var sikkert i tiendeposisjon og kom aldri skikkelig frem. Jeg har ikke helt trøkket heller. Jeg mangler en del prosent på maksen på slutten, så da var jeg pinnestiv de siste meterne, forklarer årets Gent-Wevelgem-triumfator.

Hodeg knep seieren foran Halvorsen i Mandal. FOTO: Luc Claessen/Getty Images)

Fortsatt preget av sykdommen

Norges største sykkelstjerne slet med sykdom inn mot Hammer Stavanger forrige uke. En tredagers antibiotikakur ble avsluttet rett før Hammer Climb i Grisabakken fredag.

Kristoff er frisk nå, men formen er ikke tilbake der den har vært tidligere denne sesongen.

– Jeg har ikke følt meg helt konge, så jeg håper litt at jeg er på vei tilbake. Jeg følte meg heller ikke så sterk i spurten i går, og jeg følte meg cirka det samme i dag.

På dagens avsluttende runder i Mandal måtte Kristoff over en kneik på 900 meter med 5,4 prosent i snitt. På morgendagens etappe venter en avsluttende runde i Kristiansand med 1,4 kilometer på fem prosent.

Der tror Kristoff det skal bli hardt å henge med.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg frykter det skal bli før tøft. Jeg sleit i bakken i dag, og jeg så at både Edvald og Halvorsen kjørte bedre enn meg der. Formen er nok ikke helt der den burde vært, men det er heldigvis en stund igjen til Tour de France.

Hadde planlagt opptrekk – måtte likevel klare seg alene

Før finalen var det planlagt at UAE skulle gjøre et opptrekk for Kristoff, men på de siste kilometerne måtte likevel nordmannen klare seg på egenhånd.

– Jeg satt litt alene, men jeg satt egentlig fint på hjulet til INEOS, og det så lagkameratene mine, så jeg så ikke så mye til dem på de siste to-tre kilometerne, men jeg burde nok prøvd å angripe den svingen litt som QuickStep gjorde. Jeg ble sittende litt stasjonært bak INEOS, og da kom det for mange på innsiden rett før svingen.

– Er det planlagt at dere skal ha opptrekk her?

– Ja, det er det, men vi var ikke i nærheten av hverandre i dag. Jeg så de ikke helt på slutten, så jeg vet ikke, men de så jo at jeg satt i en god posisjon, så det var derfor de ble litt passive og fornøyde med situasjonene. Det er alltid farlig å sitte litt for langt foran. Jeg ble litt stasjonær og sårbar for angrep bakfra, svarer Kristoff.

Kristoff spurtet til tredjeplass tirsdag. FOTO: Getty Images

Hodeg: – Viktigst å komme først gjennom siste sving

En som var mer fornøyd enn Kristoff, var den unge colombianeren Álvaro Hodeg. Deceuninck-QuickStep-talentet var raskest på de siste 200 meterne og var til slutt et halvt hjul foran Kristoffer Halvorsen.

Han var naturligvis svært fornøyd etter sin første seier på norsk jord.

– Det føles veldig bra å få en seier her i Norge. Det er første gang jeg er her, så det er veldig bra for både meg og laget, sier Hodeg til procycling.no.

I motsetning til Kristoff og UAE, lyktes QuickStep med sine manøvre på de siste kilometerne.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Spurten var veldig bra, for laget gjorde en utrolig god jobb. Vi kom først gjennom den siste svingen og det var det viktigste, for etterpå var det vanskelig å passere. Yves var først gjennom svingen og så trakk Davide meg opp til det var 200 meter igjen, så da trengte jeg bare å komme først over målstreken.

Tirsdag var det motvind i Egersund, og Hodeg ble sperret av Halvorsen på de siste meterne. I dag var det igjen motvind, men colombianeren timet det hele perfekt.

– Det var en litt lang spurt, men vi måtte prøve. I går ble jeg stengt inne, så jeg visste at jeg i dag måtte få gjøre spurten min.

Tagget med: ,

Les også disse