TOK SIN STØRSTE SEIER: Arnaud Démare vant Milano-Sanremo etter å ha kommet tilbake etter en velt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Sanremo-vinner anklaget for juks

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.03.16 12:00

Del på    

Italienske ryttere hevder å ha sett Arnaud Démare henge på følgebilen opp bakkene i Milano-Sanremo.

Lørdagens Milano-Sanremo nærmet seg slutten. Da det gjensto 30 kilometer til målstreken i Sanremo gikk det en velt i hovedfeltet.

Velten skjedde langt fremme i feltet og flere ryttere måtte stoppe opp. Geraint Thomas (Team Sky), Michael Matthews (Orica-GreenEdge) og Arnaud Démare (FDJ) var noen av favorittene som ble hindret av velten.

Posisjonering er viktig opp de avsluttende bakkene i sykkelsesongens første monument. Den første av de to bakkene, Cipressa, ventet om bare noen kilometer. Det så mørkt ut for Démare.

Les også: – Jeg trodde det var over

Da hovedfeltet dundret inn i Cipressa satt Alexander Kristoff perfekt plassert bak sitt Katusha-lag. Helt i front av hovedfeltet.

Franskmannen som skulle vinne rittet lå da bak feltet sammen med en gruppe ryttere som jaktet på hovedfeltet. Det så fortsatt ikke spesielt lyst ut for franskmannen.

Hentet feltet før siste bakke
Det neste bildet TV-seerne fikk se av 24-åringen var ved foten Poggio, rittets siste utfordring. Da ble han dratt fram på høyre side av feltet og satt bra plassert før bakken begynte.

Vinneren beskriver hvordan han fikk hjelp av lagkameratene fra FDJ opp Cipressa. Nå hevder imidlertid andre ryttere at han fikk mer hjelp enn det han selv har sagt.

– Aldri sett noe så skamløst før
Tinkoff-rytter Matteo Tosatto er blant dem som mener vinneren fikk for mye hjelp opp Cipressa.

– Før Cipressa lå han bak oss. Opp Cipressa holdt han fast i følgebilen sin og passerte oss i et voldsomt tempo. Jeg så ikke om han holdt fast i vinduet eller om sportsdirektøren ga han en flaske, sier Tosatto til italienske Gazetta dello Sport.

– Han var sterk i spurten, men han hadde aldri vært der uten hjelp fra bilen. Jeg har aldri sett noe sånt bli gjort så skamløst før, forteller den italienske veteranen som ikke er den eneste som ble passert av Sanremo-vinneren opp Cipressa.

–Passerte oss i 80 kilometer i timen
Eros Capecchi (Astana) syklet med Tosatto opp Cipressa og kom med en liknende uttalelse til den italienske avisen.

– Démare passerte oss i 80 kilometer i timen. Jeg satt på hjulet til Tosatto og så det helt tydelig. Han hang på høyre side av følgebilen, hevder den 29 år gamle italieneren.

Gazetta skriver at Tosatto og Capecchi ikke hadde snakket med hverandre etter målgang og at uttalelsene kom uavhengig av hverandre.

Juryformann Hervé Bracque ble gjort oppmerksom på anklagene, men uten håndfast bevis ble saken ikke tatt videre.

Flere ryttere hentet feltet
TV-bildene viste lite av FDJ-rytteren sin jakt på hovedfeltet. Han var dog ikke den eneste rytteren involvert i velten som maktet å ta igjen feltet.

Michael Matthews fikk stygge sår og blødde fra venstrearmen etter velten. Han satte seg tilbake på sykkelen en kort stund etter at Démare gjorde det. Da det var ti kilometer igjen til mål ble Orica-rytteren avbildet på halen av hovedfeltet.

Peter Kennaugh var også involvert i velten. Han kunne man også se i bakre del av feltet på vei ned fra Poggio.

Arnaud Démare skal intervjues av fransk tv søndag klokken 17:25. Da vil han svare på anklagene fra de italienske rytterne.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse