OVERRASKET VINNER: Den 24-år gamle FDJ-rytterne trodde knapt det som skjedde da han kom først over målstreken på Via Roma. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

– Jeg trodde det var over

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.03.16 09:32

Del på    

Da det gjenstod tre mil så det bekmørkt ut for Arnaud Démare, men franskmannen endte opp med å ta sin største seier.

Milano-Sanremo gikk mot slutten. Det var 30 kilometer igjen av rittet. Den viktige posisjonskampen på vei inn mot Cipressa var i full sving. Så skjedde det som ofte skjer i en slik posisjonskamp. En stor velt i hovedfeltet.

Velten gikk verst ut over Orica-GreenEdge og FDJ som begge hadde flere ryttere involvert. Arnaud Démare var en av dem. 24-åringen var overbevist om at slaget var tapt.

– Etter velten hadde jeg lyst til å kaste inn håndkledet. Jeg trodde det var over, sier Démare ifølge Cyclingquotes.com.

– Sportsdirektøren min sa jeg ikke måtte stresse. Michael Matthews hadde også veltet så det var mange ryttere som jaktet på hovedfeltet.

Jakten på feltet
De to neste milene jobbet FDJ hardt for å få sin kaptein tilbake til teten, men da Katusha tok føringen opp Cipressa var Démare fortsatt et stykke bak.

–Bonnet, Ladagnous, Reza og Konovalovas satt der med meg. Jeg følte meg bra opp Cipressa, forteller franskmannen.

– Vi fikk kontakt med feltet rett før Poggio. Jeg trodde jeg hadde brukt for mye krefter, men jeg klatret bra opp den siste bakken.

Cycling: 107th Milan - Sanremo 2016 Arrival/ TVETCOV Serghei (ROU)/ /DEMARE Arnaud (FRA)/ Celebration Joie Vreugde Milano - Sanremo (291Km) Milano Milaan © Tim De Waele

REDDET AV LAGET: Démare fikk viktig hjelp av et samlet FDJ-lag etter velten. Her takker han Anthony Roux etter målgang. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Iskald franskmann
Sky-rytter Michal Kwiatkowski var førstemann over Poggio. Polakken råkjørte ned mot målstreken på Via Roma, men ble tatt igjen av Fabian Cancellare med 1500 meter til mål. Cancellara forsøkte seg på et angrep men fikk aldri noen luke. Inn på siste kilometer kom Edvald Boasson Hagen susende forbi.

Rydsbygdingen kjempet tappert, men klarte ikke å riste av seg Greg Van Avermaet. Mens Alexander Kristoff satt bak sin egen opptrekker som var tom for krefter satt Arnaud Démare perfekt plassert med 400 meter igjen.

– Jeg trodde virkelig at det hadde kostet for mye krefter å ta igjen feltet, men alle var utslitte og jeg hadde ingen ting å tape. Jeg startet spurten tidlig, slik jeg pleier å gjøre, og jeg merket at beina fortsatt var bra, beretter Démare.

– Jeg mistet oversikten over alle angrepene så jeg visste ikke om vi hadde hentet alle, men jeg la merke til bilene foran oss. Da skjønte jeg at jeg spurtet om seier.

Les også: Edvalds langspurt holdt ikke i Milano-Sanremo

Første franske monument-seier på 19 år
Jürgen Roelandts ledet spurten lenge, men Démare suste forbi med 50 meter igjen. Han trodde nesten ikke på det selv.

– Det er utrolig. Milano-Sanremo er et historisk ritt som har gått i over et århundre. Dette er min største seier i karrieren, forteller en lykkelig 24-åring som tok en meget etterlengtet seier for det franske sykkelpublikum. Démare sin seier var nemlig første franske seier i et monument siden Lauren Jalabert vant Lombardiet Rundt i 1997.

– Du hører ikke Marseillaisen så ofte etter sykkelritt i dag. Det var et stort øyeblikk. Det fikk meg til å tenke på faren min som trente med meg og på kjæresten min som alltid har støttet meg og hatt troen på meg, sier Démare.

Cycling: 107th Milan - Sanremo 2016 Podium/ DEMARE Arnaud (FRA)/ Celebration Joie Vreuge/ Champagne/ Milano - Sanremo (291Km) Milano Milaan © Tim De Waele

ETTERLENGTET: Etter 19 år uten fransk seier i et av sykkelsportens monumenter kunne franskmennene endelig sprette champagnen. Foto: Tim De Waele (© TDWSport.com)

– Nå smiler livet
Fransk sykkelsport har jaktet etter nye endagsryttere og Démare har vært en av dem man håpet skulle bli en ny storrytter. Han ble U23-verdensmester som 20-åring i 2011, men har ikke klart å vinne de aller største rittene som proff. 2015 var et spesielt tungt år for franskmannen.

– Jeg ble proff i ung alder. Jeg vant noen ritt som neo-pro og jeg vant noen WorldTour-ritt, men jeg har hatt tunge stunder. 2015 var ikke mitt år. Jeg hadde mange problemer og hadde mange nedturer. Jeg jobbet hardt. Resultatene kom ikke, men jeg vet jeg ble bedre.

– I dag fikk jeg betalt for to år med hardt arbeid. Nå smiler livet til meg.

Tagget med: , , , ,

Les også disse