SPURTSEIER: Alexander Kristoff vant i Saint-Étienne i 2014. Foto: Tim De Waele

Saint-Étienne får trolig Tour de France-starten i 2022

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.11.19 17:40

Del på    

Kan bli gjensyn med byen hvor Kristoff tok sin første etappeseier i Tour de France.

(procycling.no): Det melder den franske radiokanalen France Bleu, ifølge Cyclingnews.com.

Ifølge kildene til France Bleu skal det visstnok være 80 prosent klart, og det har også vært rapporter om at Tour de France-arrangør ASO var på plass i den franske byen forrige uke. 

Saint-Étienne, som ligger noen mil sørvest for Lyon, har hatt besøk av Tour de France en rekke ganger, sist som målby da Thomas De Gendt vant den åttende etappen i årets utgave av touren.

Forrige gang før det igjen var tilbake i 2014. Da var det Alexander Kristoff som spurtet inn til sin første etappeseier i Tour de France, foran Peter Sagan og Arnaud Démare, i Saint-Étiennes gater.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ble jobbet med et norsk bud for 2022

Tidligere har procycling.no skrevet om mulighetene for at starten i 2022 ville bli lagt til Norge. Der skulle Equinor ta en del av finansieringen, i ledd av det var selskapets 50-årsjubileum, men det ser altså ut til at det i hvert fall ikke blir tilfellet i 2022.

Tour de France har siden 2015 vekslet mellom å starte utenfor Frankrike og i Frankrike, med start i nederlandske Utrecht i 2015, Normandie i 2016, tyske Düsseldorf i 2017, Vendée i 2018 og i den belgiske hovedstaden Brussel i år. Neste år er Grand Depart i Nice, mens danskene får æren av å ha de tre første etappene i 2021.

Til neste år starter Tour de France i Nice, mens man i 2021 for første gang får starten i et nordisk land, når de første etappene skal kjøres i Danmark.

Det har også kommet rapporter på at Bilbao får Tour de France-starten i 2023.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse