MÅLBY I VUELTAEN: I årets Vuelta a España var det målgang i Bilbao på den 12. etappen, en etappe som ble vunnet av Philippe Gilbert. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bilbao kan få Tour de France-starten i 2023

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.10.19 10:08

Del på    

31 år etter at starten ble lagt til San Sebastián, kan det bli en ny Grand Depart i Baskerland.

(procycling.no): Det var den tidligere proffsyklisten Joseba Beloki som mandag ettermiddag tok til Twitter, hvor han skrev at Tour de France i 2023 vil starte fra den baskiske byen og at bekreftelsen ville komme snart.

En slags bekreftelse kom også ganske like etter, i en artikkel fra AS. Der kunne både den baskiske regjeringssjefen, Iñigo Urkullu, og presidenten for den franske delen av Baskerland, Jean René Etchegaray, bekrefte at de er veldig nære en avtale som vil gjøre at Tour de France vil starte i Baskerland i 2023.

Startbyen og hvordan de første etappene skal se ut er ikke bestemt, men ifølge AS ønsker Urkullu at rittet skal starte i Bilbao, som er  den største byen i Baskerland. 

Baskerne har i mange år vært kjente for sitt sykkelengasjement og regionen har også blitt hyppig besøkt av Vuelta a España de siste årene. Sist Tour de France startet i Baskerland var tilbake i 1992, da rittet åpnet med en prolog i San Sebastián.

Tour de France har siden 2015 vekslet mellom å starte utenfor Frankrike og i Frankrike, med start i nederlandske Utrecht i 2015, Normandie i 2016, tyske Düsseldorf i 2017, Vendée i 2018 og i den belgiske hovedstaden Brussel i år. Neste år er Grand Depart i Nice, mens danskene får æren av å ha de tre første etappene i 2021.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse