FØRSTE RITT: Odd Christian Eiking starter 2017-sesongen i Tour Down Under. Foto: Kjetil R. Anda/procycling.no

– En rittprofil som bør passe meg bra

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.01.17 20:00

Del på    

Odd Christian Eiking vil vise seg fram under sesongåpningen i Tour Down Under.

Sykkelvinteren har gått som planlagt for Odd Christian Eiking, og askøyværingen føler seg klar for sitt andre år som proff.

– Jeg har ikke vært syk eller hatt noen skader, og jeg har stort sett fått syklet hele tiden. Det har vært en ideell vinter for meg, forteller Eiking til procycling.no.

22-åringen har, etter å ha avsluttet sin sesong i Il Lombardia, tilbrakt mest tid på spansk jord. Etter julefeiring i Norge gikk turen nok en gang sørover, til Gran Canaria.

Reiser sent til Australia

Den 17. januar befinner Eiking seg enda lengre sør, på startstreken i den 19. utgaven av Tour Down Under. Til tross for en god vinter, blir ikke FDJ-rytteren sin oppladning til det australske etapperittet helt perfekt.

– Jeg gleder meg til å dra ned og begynne med ritt igjen, men jeg er litt spent med tanke på reisen og klimaet, sier vestlendingen.

– Vi kommer jo ned ganske sent sammenliknet med mange andre lag og hvordan FDJ har gjort det tidligere. Vi lander bare to dager før kriteritumsrittet (People’s Choice Classic, journ.anm). Så er det én dag og så Tour Down Under. Det er litt knapt med tid, men jeg håper det går, forklarer 22-åringen.

Mens landsmann Sven Erik Bystrøm og Katusha reiser til Australia den 7. januar tar FDJ først turen til den sydlige halvkule den 13. januar. Vegard Stake Laengen blir tredje nordmann i rittet. 27-åringen debuterer for sitt UAE Abu Dhabi-lag.

Les også: Bystrøm: – Blir vanskelig med egne resultater

– Håper jeg skal være god nok

Om kroppen til FDJ-syklisten takler overgangen til Australsk tid og klima, så aner han muligheter i etapperittet.

– Et etapperitt på seks etapper passer meg greit. Det er jo en profil som i utgangspunktet burde passe meg ganske bra og. Jeg blir ikke overrasket om det ikke går helt topp, men jeg håper jo at jeg skal være god nok til å sitte med en stund der nede, sier Eiking før han er klar på at han ikke vil få helt frie tøyler.

– Anthony Roux blir kapteinen vår der nede, og han er klar på at han har lyst til å gjøre det bra. Jeg kommer til å bli tildelt arbeid som er mot slutten av etappene om det blir nødvendig. Så jeg er ikke den som får de tøffeste jobbene i starten. Jeg har nok muligheten til å vise meg fram når vi nærmer oss finalen.

Tour Down Under går over seks dager, med flere krevende etapper. Den beryktede Willunga Hill kommer på den nest siste etappen, og er ofte utslagsgivende i kampen om sammendraget.

I 2016 gikk Simon Gerrans (Orica-Scott) seirende ut av duellen med Richie Porte (BMC Racing Team), og vant rittet for fjerde gang.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse