Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Blir vanskelig med egne resultater

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.01.17 14:22

Del på    

Friskmeldt Bystrøm reiser til WorldTour-åpningen i Australia.

Det er etter en ukes lang sykdomsperiode at Sven Erik Bystrøm drar til Santos Tour Down Under. 24-åringen til Katusha-Alpecin har derfor avmålte ambisjoner for den australske WorldTour-åpningen 17. januar.

Bystrøm kommer til det seks dager lange rittet via et treningsopphold på Gran Canaria. Men på grunnet sykdom har altså haugesunderen ikke fått trent etter ønske på spanske ferieøyen. Først torsdag, to dager før avreise til Australia, var den tidligere U23-verdensmesteren tilbake på sykkelen.

– Jeg er frisk nå, men fikk ikke trent noe særlig på Gran Canaria på grunn av noe matforgiftning, sier Bystrøm.

– Det var ganske kjipt, og setter meg nok tilbake når jeg kommer til Australia. Men heldigvis er sesong, legger nordmannen til.

Bystrøms debut i Tour Down Under skjer som del av en variert Katusha-Alpecin-mannskap. Det sveitsiske laget frontes av Tiago Machado, som deltar for femte gang og har 3.plassen sammenlagt fra 2012 som sitt beste resultat.

Portugiseren flankeres av den kolombianske allrounderen Jhonatan Restrepo, mens nederlenderen Maurits Lammertink, portugiseren Jose Goncalves og belgieren Baptiste Planckaert alle får sine første opptrender i den røde drakten.

– Muligheten er der

Både den rutinerte Machado og den lovende Restrepo har kapasitet til å hevde seg på de mest krevende etappene i rittet, som for eksempel etappene til Victor Harbor og Willunga Hill. Samtidig tror ikke Bystrøm at laget tilnærmer seg WorldTour-åpningen med et veldig strengt oppsatt hierarki og at de fleste vil ha frie tøyler nok til å gripe sjansen dersom den dukker opp.

Bystrøm, som i 2016 bokførte seg med fire topp ti-plasseringer, tror derfor at muligheten til å kjøre egne resultater er til stedet, hvis ikke formen er mye satt tilbake etter sykdomsperioden.

– Jeg tror det blir ganske vanskelig å få resultater selv, men muligheten ligger der hvis jeg føler meg bra. Tror ikke vi kjører med noen spesiell kaptein, sier Bystrøm – som får norsk selskap i Australia i form av FDJs Odd Christian Eiking og UAE Abu Dhabis Vegard Stake Laengen.

Katusha-Alpecin til Tour Down Under: Tiago Machado, Angel Vicioso, Jose Goncalves, Maurits Lammertink, Baptiste Planckaert, Sven Erik Bystrom og Jhonatan Restrepo.

Tagget med: , ,

Les også disse