ØYNER STORFORMEN: Odd Christian Eiking sikter mot seier i Arctic Race. Foto: Robert Cianflone/Getty Image

Revansjesugen Eiking går for seier i Arctic

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.08.19 14:27

Del på    

Askøyværingen håper et tungt Tour de France har gitt superform.

(procycling.no): Tour de France ble ingen kjempesuksess for Odd Christian Eiking, som kom litt halvveis inn i rittet etter å ha hatt en sykdomsperiode i forkant. Dermed kom han seg aldri helt opp på toppnivå, men han sa til procycling.no underveis i rittet at han håpte de tre ukene ville gi grunnlag for en god form utover sensommeren og høsten.

Det tror han også er tilfellet når han nå er klar for Arctic Race of Norway. 

– Jeg har vært veldig motivert og revansjesugen etter touren. Jeg håper å slå til allerede her i Arctic, sier han til procycling.no.

Utgjør sterk duo sammen med Vliegen

Til årets utgave kommer han i front av et Wanty-lag sammen med formrytteren Loïc Vliegen, som nylig vant Tour de Wallonie.

Akkurat hvordan rollene mellom de løses er ikke helt avklart.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det kommer litt an på hvordan han går i bakken på den tredje etappen. Normalt sett er jeg et litt sterkere kort i en så bratt bakke på tre kilometer. I utgangspunktet tror jeg det blir (kjørt for) meg, men er han veldig formsterk, så kan alt skje, sier Eiking. 

ÅRETS SNAKKIS: Slik avsluttes den tredje etappen. Foto: Arctic Race of Norway

 

– En skikkelig vegg

For den store snakkisen før årets Arctic Race of Norway er den tredje etappen. Etappen opp til Storheia er nylig asfaltert og byr på herlige 3,5 kilometer à 11,8 prosent.

En bakke som virker til å være tatt rett ut fra et ritt som Vuelta a España. Eiking har kjørt bakker som kan sammenlignes i sine to deltakelser i rittene, som Mirador de Ezaro (1,8 kilometer à 14,6 prosent) og Alto Mas de La Costa (3,9 kilometer à 12,8 prosent).

– Det blir heftig. Jeg har hørt rykter om at den er faktisk så bratt som prosentene sier, om ikke brattere, sier Eiking.

På grunn av det nakne landskapet og tårnet på toppen, ble det sammenlignet med Mont Ventoux da løypa ble presentert. Utseendemessig har det klare likheter, selv om stigningsprosenten er av en helt annen karakter opp Storheia.

– Det er en skikkelig vegg. Det er alltid spesielt å sykle så bratte bakker. Jeg er spent. Hadde det vært en bakke på syv-åtte prosent hadde det vært mer åpent, men når det blir så åpent så blir det Barguil og et par andre som blir favoritter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Den her stiger 400 meter på 3,5 kilometer. Jeg tipper det blir rundt 15 minutters kjøring. Det finnes jo lignende bakker som er 10-12 kilometer. Jeg har jo syklet Angliru (12,5 kilometer à 10,1 prosent) tidligere, men det blir en litt annen greie. Jeg er egentlig veldig spent selv.

Vil kjempe om seieren

I tillegg til nevnte Warren Barguil, ser også Eiking for seg at Alexey Lutsenko skal bli en hard nøtt.

– Så vet du aldri med superfenomenet Van der Poel, legger han til.

Ambisjonene skal det i hvert fall ikke stå på før rittet starter i Å på torsdag.

– Jeg går for å vinne på lørdag og prøve å vinne sammenlagt.  Blir jeg nummer fem og har gitt alt, så skal jeg være fornøyd med det også, men jeg satser på å kjempe om seieren.

Eiking har en gjort det bra tidligere i rittet. Som Joker-syklist ble han nummer seks i 2015, mens han ble nummer fem året etter. Hans tredje deltagelse kom i 2018, men et kraftig sittesår gjorde sitt til at han slet på den første etappen og tapte over 17 minutter.

Da han ble nummer seks i 2015, ble rittet avsluttet i Narvik. Det gjør de i år også og det er den samme tøffe runden i Narvik som venter på rytterne.

– Søndagen er kul. Det er en gøy rundløype, så jeg tror den etappen også blir avgjørende, sier Eiking.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse