Prøv Procycling Pluss idag

BAKKEFINALE: 3.etappe av Arctic Race ender på toppen av Storheia. FOTO: Hadsel kommune

Arctic Race med toppavslutning på Storheia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.06.19 07:14

Del på    

– Tour de France har sitt Mont Ventoux. Storheia kan bli vår klassiker, sier arrangøren.

(procycling.no): Arrangøren bak Arctic Race of Norway har offentliggjort det som blir rittets tøffeste dag i 2019. Den tredje etappen, 176 kilometer fra Sortland til Melbu, skal nemlig gå i mål Storheia etter en 3.5 kilometer lang stigning.

Muligheten om en målgang her oppe ble luftet under rittets rutepresentasjon i vinter, men ble først nå endelig bekreftet av lokale myndigheter.

– Gjennom Arctic Race of Norway ønsker vi å vise frem det flotteste Norge har å by på, og Storheia er definitivt i den klassen, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race .

Hadsel kommune har nylig fattet vedtak at det velkjente utsiktspunktet på toppen av fjellet Storheia skal gjøres tilgjengelig for alle, og Arctic Race of Norway er av de første arrangementene på fjellet. Dybdal tror den bratte avslutning avslutningen opp mot toppen av Storheia kan bli en klassiker i Arctic Race.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Tour de France har sitt Mont Ventoux. Storheia kan bli vår klassiker, og vi takker for det strålende samarbeidet i Hadsel mellom kommunen, grunneiere, ildsjeler og næringsliv for å få dette unike området tilgjengelig for alle.

Den sjuende utgaven av Arctic Race åpner med en kupert 182 kilometer lang etappe fra Å til Leknes. Dag to reiser fra Henningsvær til Svolvær over 168 kilometer og er en etappe for spurterne. Feltets raskeste herrer vil også kunne leske seg på den fjerde og siste etappen, som går fra Lødingen til Narvik.

Etappe tre blir altså den store, avgjørende dagen i årets Arctic Race. Rittet har hatt slike krevende bakkefinaler tidligere; for eksempel i 2017, da August Jensen vant i Finnvikdalen, i 2016 da Gianni Moscon vant på Korgfjellet, i 2015 da Ben Hermans vant i Målselv og i 2014 da Simon Spilak vant på Kvænangsfjellet.

Tradisjonen fortsetter med Storheia, en stigning som er 3.5 kilometer lang og har en gjennomsnittlig stigningsprosent på hele 11.8 prosent. Bakken er brattest i starten, hvor første kilometer ligger godt over 12 prosent.

Arrangøren refererer til etappen som dronningetappen, oppkalt etter dronning Sonja som er kjent for å være glad i å vandre i fjellet i Vesterålen.

– Dette blir en opplevelse for både syklister og publikum som er en dronning verdt, sier Thor Hushovd, rittets ambassadør.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse