PALLEN: Erik Nordsæter Resell gliste mellom de to belgierne etter å ha vunnet Omloop Het Nieuwsblad Beloften. Foto: Uno-X Norwegian Development Team

Resell til topps i Omloop Het Nieuwsblad Beloften

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.06.18 18:15

Del på    

– Jeg hadde ikke sett for meg det her, sier den norske vinneren av det belgiske endagsrittet.

(procycling.no): Erik Nordsæter Resell satt med i avslutningen av ungdomsutgaven av Omloop Het Nieuwsblad. Uno-X Development Team-rytteren fulgte en liten tetgruppe inn på de siste kilometerne, og med drøye 1500 meter igjen til målstreken i Zottegem sprakk det opp.

– Vi var først tre stykker som lå og kjørte. Så kom Anders opp med en til. Så var vi fem rett før Berendries-bakken. Mot slutten så prøvde vi å få rulla til å gå for det var såpass langt igjen og litt motvind på slutten, sier Resell til procycling.no.

– Rundt halvannen kilometer før mål støtet en LottoU23-rytter og jeg fulgte, beretter 21-åringen.

Gruppa på fem ble delt i to. I den andre delen satt Anders Skaarseth, som ble en viktig taktisk brikke for Resell i kampen mot belgiske Bren Van Moer (Lotto Soudal U23).

– Vi fikk luke, og jeg kunne bare ligge på hjul opp bakken og Anders lå på hjul på de bak. Jeg åpnet spurten og tok han ganske greit. Jeg visste at jeg normalt sett har en ganske brukbar spurt. 100 prosent sikker var jeg ikke. Men jeg følte meg veldig bra i dag.

– Da jeg fikk ligge på hjul så tenkte jeg at jeg måtte klare å slå han, humrer Uno-X-rytterten.

Bren Van Moer kjempet i mot, men det var nordmannen som suste inn til seier i det 176.7 kilometer lange endagsrittet.

Den tidligere terrengsyklisten stortrivdes tydeligvis på brostein og opp bratte bakker i Belgia. Grotenberge, Berendries og Bosberg var bare noen av bakkene de unge og lovende klassikersyklistene måtte bestige i lørdagens ritt som var forbeholdt U25-ryttere.

– Det var mange brosteinspartier og bakker underveis. Det var et hardt ritt og en finalerunde med både brosteinsparti og bakker. Men jeg følte meg veldig bra i dag. Så da gikk det egentlig veldig greit. Alle gutta på laget syklet veldig bra.

Jordi Van Dingenen (Home Solutions – Anmapa) ble tredjemann, med Skaarseth like bak.

Fikk ikke sykle Paris-Roubaix

Rittet Resell egentlig gledet seg mest til var Paris-Roubaix Espoir, som er U23-utgaven av Helvetet i Nord.

– Vi skulle egentlig kjøre Paris-Roubaix U23 i år, men en glipp fra arrangøren gjorde at vi ikke fikk kjørt det. Så det rittet her ble et slags plaster på såret. Så det var kjempegøy å gjøre det bra her når det ikke ble Paris-Roubaix, forteller Lillehammer-syklisten.

Tidligere var terrensykkelen Resells beste venn. Nå er den byttet ut med landeveissykkelen. Unggutten merker at terrengferdighetene kommer fram igjen på brosteinen.

– Jeg får litt bruk for det. Samtidig så trives jeg veldig godt på brostein. Jeg er veldig fornøyd med seieren. Jeg hadde ikke helt sett for meg det her da jeg sto på startstreken. Men jeg var klar for å kjøre et hardt ritt.

Aktive gjennom siste halvdel

Mens Resell satt med helt inn, var Lars Saugstad den første av Uno-X-rytterne som virkelig vist seg fram denne lørdagen i Belgia.

21-åringen tok opp jakten på bruddet etter omlag syv mil. Etter Saugstad sitt forsøk var det norske kontinentallaget alltid synlige langt framme.

Sammen med én annen rytter kjørte Saugstad seg opp til teten, og ble med i bruddet som nå talte seks ryttere.

Iver Skaarseth var nestemann som prøvde seg fra feltet. Han ble liggende en stund i et mellombrudd, minuttet bak teten. Hovedfeltet fulgte 30 sekunder bak.

Enda et mellombrudd ble dannet, og denne gangen var det Idar Andersen som hang med for Uno-X. Gruppene til Skaarseth og Andersen smeltet sammen, og elleve mann befant seg bak gruppa til Saugstad.

Resell sin tur

Forsøkene ble kjørt inn, og da var det den vordende vinnerens tur til å begynne å røre på seg.

Sammen med Alex Colman (Lotto Soudal U23) kjørte han seg raskt opp til Saugstad-gruppa.

Med fire mil igjen hadde de åtte nesten minuttet til hovedfeltet. En kaotisk rittsituasjon fulgte, der tetgruppa vokste helt til 26 mann på kort tid.

Det ble for meget for Resell, som like godt angrep igjen. To mann fulgte med 21-åringen. Sammen med Brent van Moer (Lotto Soudal U23) og Jordi van Dingenen (Home Solution-Soenens) ledet Resell med 24 sekunder ut på siste runde på 26 kilometer.

Anders Skaarseth kjørte seg opp til lagkompisen, og dro med seg Glenn Debruyne (Home Solution-Soenens). Men da Resell selv angrep like før kilometersmerket klarte ingen å følge nordmannen, som kjørte inn til soloseier.

Tagget med: , , , ,

Les også disse