HAR INGENTING Å SKJULE: Det hevder i hvert fall Nairo Quintana i en uttalelse han har publisert via Twitter. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Quintana: – Ingen dopingmidler er funnet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.09.20 09:18

Del på    

30-åringen sier han ikke har noe å skjule.

(procycling.no): Nairo Quintana opplevde at han og bror Dayers hotellrom ble raidet av fransk politi under Tour de France. Én lege og en fysioterapeut er blitt satt i varetekt, men ifølge Quintana selv er han ikke gjenstand for noen beskyldninger fra påtalemyndigheten.

Aktor Domenique Laurens har uttalt at den pågående etterforskningen har avdekket «mange helseprodukter, inkludert legemidler og i tillegg en metode som kan klassifiseres som doping».

Onsdag sendte Quintana, som er en umåtelig populær idrettsutøver i hjemlandet Colombia, ut en uttalelse som avkrefter at det dreier seg om funn av dopingmidler.

– De beslagla mitt lovlige vitamintilskudd som franske myndigheter kanskje ikke kjente til. Dette er grunnen til at det tar tid før det blir klarhet i denne situasjonen, skriver Quintana i en uttalelse han publiserte via Twitter.

Arkéa-Samsic-kapteinen understreker at det ikke er gjort funn av noen ulovligheter under razziaen i forrige uke.

– For å fjerne all tvil vil jeg gjerne bekreftet at det aldri ble funnet noen dopingmidler. Jeg vil også gjerne understreke at jeg verken under touren eller på andre tidspunkt i min karriere har konsultert meg med assistenter eller støtteapparat på utsiden av laget. Jeg har ikke, og jeg kommer aldri til å ha noe å skjule, ytrer Quintana.

Fant sprøyter og legemidler

Det var i etterkant av etappe 17 mot Col de la Loze at hotellrommene til Nairo og Dayer Quintana, i tillegg til Winner Anacona ble hjemsøkt av franske helsemyndigheter assistert av fransk politi.

Blant funnene som ble gjort var 100 milliliter med saline og sprøyter. Nyheten ble gjort kjent mandag – dagen etter at Tour de France ble avsluttet, og to personer i støtteapparatet skal ha blitt varetektsfengslet, ifølge avisen La Parisien.

Også brødene Quintana skal ha vært inne til avhørt hos fransk politi.

Påtalemyndigheten har uttalt at de fokuserer etterforskningen mot «å skrive ut resepter uten gyldig, medisinsk grunn for bruk av forbudt legemiddel eller metode underveis i et idrettsarrangement, hjelp til å benytte middelet og oppfordring til bruk av et legemiddel eller metode forbudt for idrettsutøvere, transport og besittelse av  legemiddel eller metode forbudt å bruke av en utøver uten medisinsk grunn».

Inne til avhør mandag og tirsdag

Ifølge Le Parisien skal det være soigneur Mikel Otero og Fredy Alexander González, en lege som ble kalt inn av Arkéa Samsic kort tid før rittet, som ble satt i varetekt mandag.

Quintana påpeker at han frivillig lot seg avhøre som et ledd i etterforskningen.

– Jeg var i et møte med påtalemyndigheten for å svare på hvert eneste spørsmål så godt jeg kunne, og med en ren samvittighet. Når det gjelder dette punktet, må jeg være tydelig på at jeg ikke har vært gjenstand for noen beskyldninger fra myndighetene. Jeg står parat til å svare på alt påtalemyndigheten måtte lure på, slik jeg også gjorde på mandag og i dag, skriver Quintana.

Lagsjef Emmanuel Hubert var i går ute og prøvde å distansere seg fra hele etterforskningen, som kretser rundt en liten del av laget han styrer.

– Det ble utført en razzia mot laghotellet vårt forrige uke, som jeg alt har bekreftet i dag til mange medier. Razziaen var rettet mot en mindre gruppe utøvere, samt deres entourage, som ikke var lønnet av laget vårt. Arkéa Samsic, generalmanager og støtteapparat, slik det akkurat nå blir skrevet i mediene, er absolutt ikke under mistanke, og blir heller ikke informert om stort eller smått som har med etterforskningen å gjøre. Jeg ønsker å minne om at etterforskningen verken har fokus rettet mot laget eller mot støtteapparatet direkte, uttalte Hubert i sakens anledning.

Tagget med: ,

Les også disse