Prøv Procycling Pluss idag

HÅPER PÅ TOUREN: Det meste av idrettsarrangementer er naturligvis avlyst/utsatt den neste tiden, men Christian Prudhomme har et håp om at situasjonen har bedret seg innen vi kommer til slutten av juni og det er planlagt start i Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Prudhomme holder seg optimistisk til Tour de France

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.03.20 10:45

Del på    

Men Tour-sjefen vedgår samtidig at det trolig ikke blir noe Paris-Roubaix i vår.

(procycling.no): Koronaviruset Covid-19 har blitt til en pandemi, og idretten har naturligvis i stor grad stoppet opp. Lørdag ble Paris-Nice avsluttet én dag før tiden, og videre er det nå ingen sykkelritt på UCI-nivå som vil bli arrangert i Europa ut måneden.

Det meste tyder også på at de store klassikerne i april blir avlyst. Den belgiske sportsministeren Ben Weyts sa til Het Nieuwsblad lørdag at gjennomføringen av Flandern rundt (5. april) trolig ikke ville være mulig, selv om det teoretisk sett fremdeles er mulig ettersom alle arrangementer foreløpig kun er avlyst frem til 3. april i landet.

Les mer: Flandern rundt kan bli avlyst for første gang på 102 år

Paris-Roubaix arrangeres helga etter, ved utgangen av påsken, den 12. april. Den franske monumentklassikeren er også en del av ASO-porteføljen, og rittdirektør for Tour de France, Christian Prudhomme, er klar på at det trolig ikke blir noe Paris-Roubaix om en knapp måned. 

– Mine ord er ikke offisielle, men det er vanskelig å se hvordan det kan bli annerledes enn resten, sa han etter avslutningen av Paris-Nice til France Info, ifølge L’Équipe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

104 dager til Tour de France-start

Mens Paris-Roubaix altså er satt opp i kalenderen om fire uker, er det drøye tre måneder til Tour de France etter planen starter i Nice den 27. juni.

På fredag ble det klart at Giro d’Italia er utsatt på ubestemt tid. Prudhomme er foreløpig mer optimistisk til at de klarer å gjennomføre Tour de France til oppsatt tid (27. juni-19. juli). 

– Touren er mer enn 100 dager unna, så det er tid til at situasjonen har endret seg innen den tid, sa franskmannen, og legger til at når idretten starter opp igjen, så vil sulten for et Tour de France forhåpentligvis være stor.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse