Prøv Procycling Pluss idag

INGEN KAMP PÅ PATERBERG: Alexander Kristoff hadde en strålende vår i 2019 og ble nummer tre i Flandern rundt. Den sjansen får han neppe i år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Flandern rundt kan bli avlyst for første gang på 102 år

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.03.20 12:50

Del på    

Den belgiske sportsministeren tror ikke gjennomføring er realistisk.

(procycling.no): Selv ikke andre verdenskrig klarte å hindre gjennomføringen av Flandern rundt. I den belgiske klassikerens 107 år lange historie er det kun fra 1915 til 1918 at det ikke ble arrangert. Skyttergravene i Belgia under første verdenskrig ble for mye.

Koronaviruset ser nå ut til å bli andre gang noe klarer å stanse De Ronde.

Belgia var lenge et av landene i Europa som gikk fri for viruset, men nå har også Benelux-landene innført kraftige tiltak mot spredning av korona. Fredag kveld nærmet antall bekreftede tilfeller i Belgia seg 600. Lørdag morgen ble det fjerde dødsfallet bekreftet.

Tiltakene satt i gang av myndighetene strekker seg foreløpig til 3. april. Flandern rundt 2020 sin planlagte dato er 5. april. Det finnes fremdeles en teoretisk mulighet, men den minsker for hver dag som går.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– La oss være ærlige. Jeg tror ikke det kommer til å være mulig. At en helt tropp fra hele verden skal finne fram til Flandern bare noen dager etter 3. april. Vi må også vise at vi tar ansvar, sier den belgiske sportsministeren Ben Weyts ifølge Nieuwsblad.

Også Flandern rundt-arrangørene Flanders Classic har sett at det ser ut til å gå den veien høna sparker.

– Det ministeren sier lå allerede i luften. Du kan ikke ha slike tiltak fram til 3. april og så organisere vår største folkefest i Flandern på 5. april. Vi må ta inn over oss at det går mot kansellering. Når du hører uttalelsen fra ministeren så virker det umulig å unngå, lyder en uttalelse fra Tomas Van den Spiegel, talsperson for Flanders Classic.

Arrangørene håper å finne en ny dato på et senere tidspunkt. Men den belgiske sykkelpresidenten Tom Van Damme har allerede indikert at det vil bli vanskelig å finne plass til kansellerte ritt på en ny dato.

Tagget med: , , , ,

Les også disse