UTSATT: Giro d'Italia. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Giro d’Italia er utsatt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.03.20 14:19

Del på    

Arrangøren vil prøve å avholde rittet senere.

(procycling.no): RCS Sport sto på bar bakke da Ungarn trakk seg fra sine forpliktelser ved å avholde Grande Partenza fra lørdag 9. mai.

Arrangøren har dermed valgt å utsette 2020-versjonen av Giro d’Italia på ubestemt tid. De skriver i en pressemelding at de nye datoene for rittet ikke vil bli klare før restriksjonene over landet heves, altså tidligst etter 3. april.

Det er fremdeles aktuelt å starte rittet på ungarsk jord, dersom situasjonen rundt spredningen av Covid-19-viruset er under kontroll.

Videokoneferanse med Vegni

Myndighetene i Ungarn har erklært unntakstilstand i håp om å nedkjempe spredningen av Corona-viruset. Det forhindrer organisering av arrangementer som samler større folkemasser, og gjør det umulig å organisere eventer som vil innbære kryssing av landegrenser, skriver RCS Sport i et innlegg på sine hjemmesider.

– På grunn av situasjonen som gjelder spredningen av epidemien i Europa, er det ikke mulig å være vertskap for de første tre etappene – Grande Partenza, av 2020-utgaven av Giro d’Italia, skrev Máriusz Révész på vegne av den ungarske regjeringen på sin Facebook-profil tidligere i dag.

– Den 12. mars informerte organisasjonskomiteen for de ungarske etappene under giroen den italienske samarbeidspartneren, via videokonferanse, at grande partenzaen ikke kan holdes på de opprinnelig oppsatte datoene. Partene (den ungarske arrangøren og Mauro Vegni) ble enige om at kontrakten skal endres, slik at giroen kan starte fra Ungarn på et senere tidspunkt.

Tung beskjed for norske håp

Alexander Kristoff, Kristoffer Halvorsen, Carl Fredrik Hagen og Amund Grøndahl Jansen skulle alle ta turen innom oppstarten i Budapest den 9. mai, men per nå vet man altså ikke når rittet eventuelt kan arrangeres.

Giro-avlysningen føyer seg inn i rekka av en rekke avlyste idrettsarrangementer den siste tida. Fra før av har RCS Sport måttet avlyse Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. Også Katalonia rundt, Ronde Van Drenthe, E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem og en rekke andre ritt har lidd samme skjebne de siste dagene.

Les de norske rytternes reaksjoner på Giro-utsettelsen her:

– Veldig kjedelig, men vi må høre på myndighetene og fagfolk

Etapperittet Paris-Nice er det eneste som fremdeles holdes igang, men presset øker stadig på ASO. Tidligere i dag fattet franske myndigheter et vedtak som sier at folkemengder på over 100 personer ikke skal forekomme innenfor landegrensene ut måneden.

ASO kunngjorde tidligere på dagen at de ønsket å avsluttet rittet lørdag – en dag tidligere enn først planlagt. Det henger dog i en tynn tråd etter at restriksjonene fra franske myndigheter ble strammet inn.

Tagget med: , ,

Les også disse