TEAMET: Denne gjengen var i aksjon for Dare Bikes Development Team under Vuelta Palencia i 2019. Fra venstre (rytterne): Øyvind Brekke Fløtten, Magnus Kulset, André Heggø, Ådne Holter, Rasmus Børset Westad, Magnus Brynsrud og Audun Gautestad. FOTO: Dare Bikes Development Team.

Dare Bikes Development Team har 2020-troppen klar

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.12.19 13:10

Del på    

Bugner av sterke klatrere og navn som inntil nylig dominerte juniorlandslaget.

(procycling.no): Alt denne sesongen har Dare Bikes Development Team vist seg fram på en scene som tidvis har blitt neglisjert av norske kontinentallag: Noen av de tøffeste etapperittene som kjøres i Mellom-Europa.

Når målet med prosjektet er å utvikle «morgensdagens norske klatrere» er det umulig å la seg skremme av tøft terreng. Initiativtakerne bak prosjektet har lett med lys og lykte for å finne «ukjente etappeløp» i blant annet Spania, Italia og Frankrike.

Resultatene har allerede vært oppløftende.

Prosjektet styres av tidligere toppsyklist Max Emil Kørner. Hans «omreisende klatrekollektiv» har blant annet kjørt inn topplasseringer under Bizaka Saria (andreplass til Ådne Holter sammenlagt), Vuelta Ciclista a Leon (nok en plass på sammenlagtpodiet til Holter) og Vuelta Palencia (andreplass til Magnus Brynsrud).

– Bizaka Saria ble et veldig spennende ritt i Baskerland, en fight mellom utviklingslaget til Caja Rural (kjent for å utvikle noen av de beste, spanske klatrerne, vår anm.), Lizarte og oss, der de til slutt tok det lengste strået. Men Holter kjørte veldig godt, og vi angrep til siste slutt. Vinneren (Ibon Ruiz) sa på podiet at han rett ved å slippe på Holters siste angrep, sier Max Emil Kørner til procycling.no.

Norske klatrere har dominert i U23-klassen

Det siste tiåret har det vært langt mellom de gode, norske klatrerne på høyt internasjonalt nivå. Men nå har ting for alvor begynt å endre seg.

Andreas Leknessund vant Fredsrittet sammenlagt, mens Tobias Foss tok en enorm seier under «Ungdommens Tour de France», Tour de l’Avenir, naturlig nok med solid støtte fra et råsterkt norsk lag rundt ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HAR IMPONERT: Magnus Brynsrud ble nummer to sammenlagt under Vuelta Palencia, mens Rasmus Børset Westad ble kåret til den mest angrepsvillige rytteren. Foran 2020 har Dare Bikes Development Team fått inn spennende nykommere i sitt prosjekt som skal utvikle morgendagens norske klaterere. FOTO: Dare Bikes Development Team

På sikt er naturlig nok håpet at rytterne fra Dare Bikes Development Team skal bygge opp talentbanken for Uno-X Norwegian Development Team, som tar steget ut som UCI Pro Team neste sesong.

Kanskje kan den tidligere Lillehammer CK-rytteren Holter aspirere til større oppgaver etter hvert. 19-åringen viste seg også fram under Vuelta Ciclista a Leon i slutten av juli. 

– Sammendraget ble første og fremst satt på den 3.-etappen, som egentlig startet veldig dårlig for oss, påpeker Kørner.

En gruppe på rundt 30 ryttere slet seg løs tidlig, og der satt ingen av Dare-rytterne. Etter hvert lyktes det laget å oppnå kontakt i kraft av Holter, André Heggø og Øyvind Brekke Fløtten.

– De to andre gjorde en god jobb underveis, og Holter ble levert i tet av Fløtten inn i siste bakke; 5 kilometer med 12 prosent i snitt. Han ble tre der og forsvarte samme plassering rittet ut, sier Kørner.

Holter er for øvrig én av fem nykommere som får sjansen hos Joker Fuel of Norway neste sesong. Les mer om det her!

Spennende førsteårs U23-ryttere får sjansen

Dare-prosjektet er lagt opp slik at utvalgte ryttere fra klubblagene bli invitert med for å kjøre en håndfull etappeløp internasjonalt i løpet av sesongen.

Blant rytterne som får sjansen i 2020, finner man en rekke navn som har dominert for juniorlandslaget i løpet av deres siste år innafor aldersklassen. Blant dem Fredrik Gjesteland Finnesand (Sandnes SK), Dennis Gråsvold (Grenland SK), Sakarias Løland (Ringerike SK) og Martin Tjøtta (Bærum OCK).

I tillegg Ludvig Fischer Aasheim som procycling.no omtalte i en artikkel, tirsdag.

Les saken om Fischer Aasheim her!

Her har Kørner sendt sin vurdering av nykommerne i neste år Dare Bikes Development Team:

 • Ludvig Fischer Aasheim
  Åpnet i år som førsteårs U23 med to seire i kermis i Belgia, men på grunn av helseplager fikk han resten av sesongen spolert. Tilbake nå, og han har åpenbart et veldig stort potensiale, som junior vant han blant annet en etappe i Saarland Trofeo, ble 3 i både Fredsløpet og Pays de Vaud, alt Nationscup.
 • Fredrik Finnesand
  Førsteårs U23 neste sesong, og kommer ut av en god juniorsesong med andreplass i GP Rüebiland som beste internasjonale resultat.
 • Dennis Gråsvold
  Har vist gode prestasjoner i kapasitetsløp over tid nå, og vant blant annet Morgendagens Helter, og går også inn i neste års sesong som førsteårs U23.
 • Sakarias Løland
  Årets Norgesmester i juniorklassen har vist seg som en allsidig rytter i juniorklassen, med gode resultater i flere forskjellige løp. Norgesmestertittelen og seier på første etappe av Saarland Trofeo (Nationscup) som høydepunktene.
 • Martin Tjøtta
  Spennende klatrer fra Bærum, og også han går ut av juniorklassen og inn i U23 neste år. Viste gode takter i kapasitetsløp, særlig på høsten, med høydepunktet 4. plass i det tunge Giro Lunigiana.
 • Ådne Ihle
  Har i praksis vært en del av laget i år, kom inn som gjesterytter, og ble tatt ut i flere løp gjennom sesongen. Viste seg som en veldig god og offensiv rytter, med sitt beste resultat for oss med 3. plass på en etappe i Vuelta Palencia, i en puncheur-avslutning.

Satsinga består utover dette av Magnus Kulset (Ringerike SK), Magnus Brynsrud (SK Rye), Sondre Andersson Svensli (Gauldal SK) og CX-tvillingene Tobias og Andreas Halland Johannessen (Soon CK/Team Sørensen Racing).

Tagget med: , , , , ,

Les også disse