IRRITERT: Richie Porte sitter igjen med en dårlig følelse etter at han veltet ut av årets Tour de France. Foto: Christian Hartmann/REUTERS

BLANT FAVORITTENE: Richie Porte er ventet å kjempe i toppen av Tour de France i sommer. Foto: Christian Hartmann/REUTERS

Porte: – Det begynner å haste

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.06.18 09:23

Del på    

BMC sin sammenlagtkaptein håper lagets fremtid blir sikret.

(procycling.no): Richie Porte vet fremdeles ikke hvilket lag han skal sykle for i 2019. BMC står uten sponsor for neste sesong, og foreløpig finnes ingen stedfortreder. Nylig hevdet Cyclingnews at en av lagets beste ryttere, Rohan Dennis, har signert for Bahrain-Merida. Samme lag skal ha forhandlet med lagets klassikerstjerne Greg Van Avermaet etter Paris-Roubaix. Dog skal det ikke ha ført noe sted.

Richie Porte har vært tålmodig. Men BMC sitt håp i sommerens Tour de France begynner å merke presset.

– Det er ikke vits å gå rundt grøten. Du kan ikke nekte for det. Det begynner å haste, ytret australieren ifølge Cyclingnews.

– Jeg krysser fingrene for at laget fortsetter. Fordi det er arven etter Andy Rihs. Det ville være synd om det skulle ta slutt. Jeg har en fantastisk manager i Andrew McQuiad, som er den beste i bransjen. Han jobber på, og jeg føler meg trygg. Jeg fokuserer på å sykle, konstaterer 33-åringen.

Lagets tidliger eier, Andy Rihs, gikk bort i midten av april. Sveitseren hadde brukt mange millioner på sykkelsporten i mange år.

Håper på seier i Sveits

BMC er et lag med tett tilknytning til Sveits, og naturlig nok håper Richie Porte på suksess i det som er hans viktigste oppladning til Tour de France.

– På bussen så så vi på Dauphiné, og folk som Geraint Thomas er i kjempeform. Vincenzo Nibali er der han skal være, og han er nok bedre enn det han har vist i Dauphiné. Men det er sterke folk her også. Som Nairo Quintana og Simon Spilak. Det blir tøft.

– Jeg håper jeg er i god form jeg og. Jeg ville elsket å vinne dette rittet. Jeg var i god form i Dauphiné i fjor, og kom meg halvveis i Tour de France. Du må forvalte den gode formen når  den kommer, konkluderer Tasmania-syklisten.

Hyller tempokjempe

Sveits rundt åpnet lørdag med en 18 kilometer lang lagtempo, der BMC fikk en perfekt start. 20 sekunder bedre enn Team Sunweb var Porte og co. gjennom den flate løypa. Mye av æren ga Porte til Stefan Küng.

– Det er en flott måte å starte på. Stefan Küng var helt utrolig i dag. Han gjorde en stor andel av jobben, og nå har jeg en fin ledelse i sammendraget.

Den temposterke sveitseren veltet stygt i Paris-Roubaix, og måtte operere kjeven. Nå går han tidvis med et strikkesystem i munnen for å få kjevene på plass igjen. Men etter comebacket i Hammer Stavanger er det tydelig at det ikke hemmer 24-åringen stort på sykkelen.

For Porte sin del er Sveits rundt første sykkelritt siden Romandiet rundt i april. Sesongen har ikke vært spektakulær så langt for Porte, som kun har en etappeseier fra Tour Down Under som eneste triumf.

– Jeg har hatt en bra periode med trening hjemme nå, og har fokusert på det. Det betyr at jeg føler meg litt sliten inn mot rittet. Men jeg gleder meg til fjelletappene, ytrer han.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse