Prøv Procycling Pluss idag

STJERNESKUDD: Lorena Wiebes var først over streken mange ganger i 2019. Her på den første etappen av Boels Ladies Tour. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Parkhotel Valkenburg tar Wiebes til retten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.01.20 11:20

Del på    

Verdenseneren har i lengre tid ønsket å komme seg ut av kontrakten med laget.

(procycling.no): Det melder flere nederlandske medier tirsdag formiddag, blant dem Wielerflits.

De skriver videre at Wiebes skriftlig sa opp kontrakten med laget, men at Parkhotel Valkenburg mener at den nåværende kontrakten må respekteres.

Samtaler mellom partene har ikke ført frem, og nå skal altså saken opp i retten i Alkmaar neste torsdag. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ønsker seg til et større lag

20-åringen har i utgangspunktet en kontrakt med Parkhotel Valkenburg ut 2021, men allerede i november kom de første rapportene på at hun ønsket å bryte kontrakten, for å signere med et større lag.

Wiebes selv bekreftet de første rapportene, og sa den gang at hun hadde håpet at man ikke skulle komme i situasjonen man da hadde kommet i. Årsaken til at Wiebes har hatt et ønske om å bytte lag er at hun ønsker å komme til et lag hvor hun vil få bedre støtte.

Før nyttår ga hun et intervju til NOS, hvor hun sa at forholdet til lagledelsen nå hadde blitt så dårlig at hun nekter å sykle for laget.

– Jeg har lyst til å ta et steg opp og har diskutert det med Parkhotel. Det har vart så lenge at forholdet til lagets ledelse har brutt sammen på en måte som gjør at jeg ikke lenger ønsker å sykle for laget, sa Wiebes i intervju med NOS.

Ettersom det foreløpig ikke har kommet noen rapporter på at hun har blitt fristilt før 1. januar, må hun nå eventuelt vente til 1. juni før hun kan skifte lag, gitt at Parkhotel Valkenburg da lar henne gå.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse