Prøv Procycling Pluss idag

GJENNOMBRUDD I ÅR: Lorena Wiebes har vært et av de store nye navnene i 2019 etter å ha vunnet 15 sykkelritt. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Wiebes nekter å sykle for Parkhotel Valkenburg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.12.19 10:16

Del på    

Laget vil ikke la nederlenderen bryte kontrakten.

(procycling.no): Lorena Wiebes var et av de virkelig store gjennombruddene i sykkelsesongen 2019. Med 15 triumfer topper hun UCIs verdensranking. 20-åringen like mange sykkelritt i år som den mestvinnende mannen, Dylan Groenewegen, gjorde.

Hun har vært Parkhotel Valkenburgs suverene ledestjerne i 2019. Men ønsker ikke å være det i 2020.

– Jeg har lyst til å ta et steg opp og har diskutert det med Parkhotel. Det har vart så lenge at forholdet til lagets ledelse har brutt sammen på en måte som gjør at jeg ikke lenger ønsker å sykle for laget, sier Wiebes i intervju med NOS.

– Jeg foretrekker å få klarhet i det før 1. januar.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Wiebes signerte for Parkhotel Valkenburg etter en strålende juniorsesong i 2017. Halvveis ut i 2018 forlenget Mijdrecht-syklisten kontrakten helt ut 2021.

Dersom hun ikke fristilles av det nederlandske laget før 1. januar kan resultatet fort bli at hun får en periode uten sykling. 1. juni kan hun få en ny sjanse til å bytte lag.

– Det er to alternativer for meg nå: Å ikke sykle på et halvt år eller å få en overgang til et annet lag, konstaterer 20-åringen som ikke virker uhyre optimistisk på egne veiene.

– Det er en stor mulighet for at jeg ikke lenger kommer til å sykle siden jeg ikke ønsker å gjøre det for Parkhotel. Det har tatt så lang tid. Det er synd at det ble slik.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LYNRASK: Lorena Wiebes har vist seg som en av verdens raskeste i 2019. Her fra etappeseier i Horten under Tour of Norway. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Ønsker å fortsette samarbeidet

Allerede i starten av november kom de første uttalelsene fra Wiebes om et ønsket lagbytte. Lag som Sunweb, CCC-Liv og Trek-Segafredo skal da ha hatt konkrete tilbud til supertalentet.

Planen til Parkhotel Valkenburg var å fortsette satsingen på Wiebes.

– Etter et veldig suksessfullt år, og en forlengelse av kontrakten med Wiebes, så har vi investert mot en ny sesong. Det faktum at det endrer seg nå helt på slutten er noe vi må tenke nøye over og ikke bare gi opp. Det er viktig at hele laget kan bygge videre på kontraktene som er signert, sier lagets manager Esra Tromp.

Hun håper fortsatt at Wiebes blir å se i Parkhotel-trøya i ritt i 2020.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Etter en så super sesong så har vi fortsatt tro på å jobbe med Lorena. Det er skuffende at det ikke er gjensidig.

Wiebes virker å ha bestemt seg. Om det ikke blir sykling så kanskje hun tester andre ting.

– Kanskje jeg begynner med kickboksing. Jeg liker det og.

– Planen er å komme tilbake i juni. Om jeg allerede har et annet lag klart? Jeg kan signere for et lag, men vi får se hvilket lag det blir, sier hun kryptisk.

Det er dog ikke sikkert det blir så enkelt som 20-åringen ser for seg. Selv om det er en teoretisk mulighet for lagbytte etter 1. juni så har hun fremdeles kontrakt ut 2021.

– Det er ikke bra for utviklingen hennes om hun ikke konkurrerer. Det er ikke det vi ønsker og vil være veldig uheldig, konkluderer Tromp.

Tagget med: , , , ,

Les også disse