USIKKER FREMTID: Hvor Lorena Wiebes kjører i 2020 er langt fra klart. Foto: Hu Chengwei/Getty Images

Wiebes: – Veldig uheldig at det måtte komme til denne situasjonen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.11.19 10:13

Del på    

Stadig mer tyder på at verdenseneren er i ferd med å bryte ut av kontrakten med Parkhotel Valkenburg.

(procycling.no): Sent tirsdag kveld tok Lorena Wiebes til Twitter. Bakgrunnen var artikkelen fra nederlandske Wielerverhaal, som sa at spurtstjernen ønsket seg vekk fra Parkhotel Valkenburg.

Wiebes signerte en treårskontrakt foran 2018-sesongen. Senere forlenget hun også kontrakten, slik at hun nå har kontrakt med det nederlandske laget ut 2021. Årsaken til at hun nå ønsker seg vekk, skal ifølge artikkelen være at hun har lite støtte i avslutningene og at hun derfor mener hun har nådd toppen sin i laget.

Trek-Segafredo, CCC-Liv og Team Sunweb har ifølge artikkelen alle kommet med et tilbud til Wiebes, som endte sesongen på topp av UCIs verdensranking. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Wiebes: – Parkhotel Valkenburg er et utviklingslag

– Gitt artikkelen til Wielerverhaal.com, ønsker jeg å svare med mine egne ord og korrigere én ting, starter Wiebes med i Twitter-uttalelsen.

– Det er veldig uheldig at det måtte komme til denne situasjonen mellom meg og Parkhotel Valkenburg. Jeg har alltid vært takknemlig overfor mine lagkamerater (og støtteapparat), og de har alltid gjort alt de kan for å hjelpe meg så godt som mulig i rittene. Det er ikke overraskende at jeg ofte har vært alene i avslutningene. Parkhotel Valkenburg er et utviklingslag og jeg kunne heller ikke forventet mer fra jentene, skriver hun videre.

– Når jeg ser fremover mot neste sesong, tror jeg presset på lagvenninnene mine bare vil bli høyere og høyere etter suksessen i 2019, og at fokuset på å utvikle talenter vil forsvinne i presset for å få resultater, avslutter hun. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lagsjefen vil finne en «passende løsning»

Det virker dermed klart at Wiebes vurderer alternativene for neste sesong.

Til 1limburg.nl sier lagsjef Esra Tromp at hun snart vil sette seg ned med Wiebes og rådgiverne hennes for å finne en «passende løsning». 

I stallen til Parkhotel Valkenburg finner vi også Demi Vollering, som i likhet med Wiebes hadde en gjennombruddsesong i 2019. Vollering har også kontrakt for neste sesong, men har ikke signalisert noe om at hun ikke vil fortsette i laget. Hun var også til stede da Parkhotel Valkenburg hadde en lagsamling i helga, en samling hvor Wiebes ikke var å se på bildene som ble lagt ut i etterkant.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: ,

Les også disse