Prøv Procycling Pluss idag

STJERNESKUDD: Lorena Wiebes var først over streken mange ganger i 2019. Her på den første etappen av Boels Ladies Tour. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Wiebes og Parkhotel Valkenburg skiller lag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.05.20 13:33

Del på    

Den lange konflikten er ved veis ende.

(procycling.no): 1. juni når konflikten mellom Lorena Wiebes og Parkhotel Valkenburg sin ende. Det offentliggjør nederlenderens lag i en pressemelding på søndag.

Wiebes ble en del av det nederlandske UCI-laget da hun debuterte som senior i 2018.

I debutsesongen tok hun fire litt mindre seirer, før Mijdrecht-syklisten virkelig blomstret i 2019. Intet mindre enn 15 triumfer ble det totalt for Wiebes. Men med suksessen kom også konflikten med laget.

Wiebes hadde signert en ny kontrakt med laget som strakk seg ut 2021. Men 21-åringen følte trolig at hun allerede hadde vokst seg litt for stor for det lille Parkhotel Valkenburg-laget.

Hun ønsket å bryte kontrakten, noe laget ikke gikk med på. Det hele endte i et forlik der Wiebes skulle sykle for laget ut mai 2020.

Spurtfantomet rakk kun to rittdager i 2020 før covid-19-pandemien satt sykkelsesongen på pause. Dermed ble triumfen i Omloop van het Hageland den 1. mars hennes siste triumf for laget.

– Vi er stolte over å ha hatt Lorena i laget de siste årene. Som junior så vi allerede at hun hadde muligheten til å bli en av de største rytterne i sykkelsporten. Vi er ekstremt stolte over at laget organisasjonen og miljøet vårt var stedet der dette skjedde, sier lagmanager Esra Tromp i en pressemelding.

– Det er synd å se en rytter forsvinne etter mye suksess sammen, men om man ikke føler man matche hverandre lenger så er tiden inne for å gå videre. Vi er takknemlige for årene med Lorena og ønsker henne alt godt i fremtiden, konkluderer Tromp.

Hvor Lorena Wiebes sin fremtid blir er fremdeles usikkert, men noe av årsaken til at hun ønsket seg bort før 2020 var at storlag som Sunweb, CCC-Liv og Trek-Segafredo viste interesse.

Tagget med: , , , ,

Les også disse