Prøv Procycling Pluss idag

SISTE SEIER: Den kaotiske utgaven av Gent-Wevelgem i 2015 skulle bli Luca Paolinis siste seier som landeveissyklist. FOTO: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN

Paolini satser på terreng

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.02.17 19:27

Del på    

Italieneren er tilbake etter utestengelsen.

(procycling.no): Etter å ha sonet en dom på 18 måneder, for å ha testet positivt på kokain, er Luca Paolini i ferd med å finne veien tilbake til sykkelsporten. Dog blir det ikke på landeveien at den skjeggete italieneren vil ha sitt virke fremover.

Ifølge Gazzetta della Sport har 40-åringen signert en avtale med sykkelprodusenten Torpado, som driver et terrengsykkellag. Hovedmålet til Paolini denne sesongen blir derfor Marathon-VM på terreng, i Tyskland mot slutten av juni.

– Jeg var klar for å kjøre blant proffene igjen, men etter utestengelsen fikk jeg ikke gode tilbud, sier Paolini.

– Jeg hadde sett på tilbud fra turoperatører, og noen av dem var interessante. Så ringte Torpado meg, og jeg var fornøyd.

Den tidligere Katusha-syklisten fikk en brå slutt på landeveiskarrieren under Tour de France 2015, da han testet positivt for kokain. Den rutinerte syklisten ble umiddelbart suspendert av laget, og fikk en straff på 18 måneder. Paolini innrømmet senere at han var avhengig av sovepiller, og tilbrakte tid på klinikk for å bli kvitt problemene.

I januar ytret italieneren at han valgte å gi seg som proffsyklist, da han ikke fant noen nytt lag. Nå virker det som om Torpado blir siste stoppested i Paolinis karriere.

– Jeg kunne ikke si nei. Jeg vil avslutte karrieren min med startnummeret på trøya. Målet er Marathon-VM på terrengsykkel i juni. Overgangen er ikke umulig for oss landeveisryttere. Jeg vokste opp med BMX og terrengsykkel. Jeg har alltid brukt det til å trene.

Den tidligere verdensmesteren Paolo Bettini blir Paolini sin trener. De to var lagkamerater i Mapei-Quick Step i flere år. Sølvmedaljør fra terreng-VM i 2011, Mirko Celestino, vil være mannen som utvikler Paolinis terrengegenskaper frem mot VM.

– Mirko er en teknikker. Han sier jeg må være forberedt på å jobbe hardt. Jeg skal prøve å være klar for det, forteller Paolini.

Tagget med: , , , ,

Les også disse