DOPINGTATT: Mandag kveld offentliggjorde UCI at Jarlinson Pantano er tatt for EPO. Foto: David Ramos/Getty Images

Pantano tatt for EPO-bruk

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.04.19 17:58

Del på    

Colombianeren suspendert av Trek-Segafredo.

(procycling.no): Mandag offentliggjorde Trek-Segafredo i en pressemelding at Jarlinson Pantano har avlagt en positiv dopingprøve.

Kun minutter senere kom pressemeldingen fra UCI. Sykkelforbundet skriver at colombianeren har avlagt en positiv dopingprøve på stoffet erytropoietin, også kjent som EPO. Erytropoietin stimulerer produksjonen av røde blodceller i blodet.

Prøven som stoffet ble funnet i stammer fra en kontroll gjort utenfor konkurranse tatt 26. februar 2019.

Pantano, som ikke har syklet siden første etappe av Catalonia rundt, har blitt suspendert av laget. Han har rett til å be om en analyse av B-prøven.

– Vi holder våre ryttere og vår stab til den høyeste etiske standard og vil håndtere og kommunisere i tråd med dette etter som mer informasjon blir tilgjengelig, lyder det også i pressemeldingen fra Trek-Segafredo.

UCI vil på nåværende tidspunkt ikke komme med ytterligere kommentarer enn det som står i pressemeldingen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

30-åringen syklet for et colombiansk prokontinentallag ut 2014, og ble så plukket opp av IAM Cycling. Det virkelige gjennombruddet kom i hans andre sesong som WorldTour-proff, da han først vant en etappe i Sveits rundt før han triumferte i duell mot Rafal Majka på 15. etappe i Tour de France 2016.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJEMPET MOT STAKAN: Jarlinson Pantano slo Vegard Stake Laengen i Catalonia rundt. Foto:  David Ramos/Getty Images

Hans foreløpig siste seier som proff kom da han snøt Vegard Stake Laengen for det som ville vært hans aller første proffseier. Det skjedde i Catalonia rundt i fjor da de to kom mot mål etter brudd på den femte etappen. Pantano var dristigere i de siste svingene av utforbakken før mål og fikk de nødvendige meterne på den høyreiste UAE Team Emirates-rytteren.

Pantano syklet to sesonger på lag med Sondre Holst Enger i IAM der også Vegard Stake Laengen hadde ett år i samme stall som colombianeren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse