MINDRE FRIHET: Jarlinson Pantano satt i mang et brudd i Tour de France 2016. Like stor frihet får han ikke i 2017. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Pantano forbereder seg på hjelperytterrollen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.01.17 21:05

Del på    

Vil hjelpe Alberto Contador i Tour de France.

Jarlinson Pantano tråkket seg inn i mange sykkelhjerter under fjorårets Tour de France. Den siste uken hang han ofte med i første gruppe, i det avgjørende bruddet. Det resulterte i seier på den 15. etappen, samt to andreplasser.

Etter gjennombruddet i sin andre sesong for IAM Cycling var colombianeren en av mange som måtte finne nytt lag etter at sveitserne la ned prosjektet. Flere lag kjempet om underskriften til 28-åringen, som til slutt valgte Trek-Segafredo. I sitt nye lag må Pantano belage seg på mindre frihet i verdens største sykkelritt.

– I Trek-Segafredo vil jeg få en helt annen rolle i laget, sier Pantano ifølge CyclingQuotes.

– Jeg vet at jeg må jobbe for Alberto Contador, men det er noe jeg blir motivert av. Jeg regner det som et viktig ansvar å jobbe for en stor leder som ham.

Å vinne Tour de France med El Pistolero er det store målet for Trek-Segafredo. Pantano peker på sin landsmann Nairo Quintana og Chris Froome som de største utfordrerne.

– Spørsmålet er ikke om en colombianer vil vinne Tour de France, men når en av oss gjør det, hevder Trek-rytteren.

– Quintana har vist at han har det som skal til. Chaves har også bevist at han er veldig sterk. Jeg kan ikke si når det vil skje fordi Chris Froome er en rytter som kun fokuserer på Touren, og han har vist at han kan vinne den med letthet. Jeg er sikker på at vi får en colombiansk vinner i fremtiden, forkynner Pantano.

Selv drømmer sør-amerikaneren om selv å stå på podiet i Paris, men ikke i 2017. I år vil fokuset ligge på hjelperollen i Tour de France, samt egne sjanser i Sveits rundt.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse