GOD DAG: Amund Grøndahl Jansen og Jumbo-Visma hadde en god opplevelse i lørdagens Milano-Sanremo. FOTO: Jumbo Visma/Bram Berkien

– Overrasket over at jeg følte meg så god på Poggio

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.03.19 22:31

Del på    

Grøndahl Jansen har tro på gode resultater i fremtiden etter 21. plass i Sanremo-debuten.

(procycling.no): Jumbo-Visma kom til Milano-Sanremo med ungt og urutinert lag i Milano-Sanremo-sammenheng, men kom ut av årets første monumentet med hodet høyt hevet. Wout Van Aert imponerte på ny og var med i første gruppe over Poggio. Til slutt endte belgieren på en sjetteplass, mens Mike Teunissen og Grøndahl Jansen spurtet inn til henholdsvis 18. og 21. plass like bak.

– Jeg vil si det er innafor det jeg leverte. Det er som Kristoff også sa, jeg får ikke gjort så mye med de som gikk av gårde, så jeg satt i samme båt der. Hadde vi hentet dem så hadde jeg fort vært noen plasseringer bedre, sier nordmannen om sin første reise i det italienske rittet.

Inn i Poggio satt nevnte Van Aert blant de ti beste, mens resten av lagkameratene i Jumbo-Visma satt i et lite stykke inn i bakre halvdel av feltet.

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

– Jeg kom litt i klem før Poggio og fikk ikke helt en god posisjon. Jeg kjørte en ganske rask Poggio tror jeg, og jeg hadde litt igjen i tanken på toppen. Det hadde vært interessant å starte fra front og se om man kunne hengt med de beste, men det får man aldri svar på nå.

Les også: Alaphilippe til topps etter sugende langspurt

Inn på oppløpet posisjonerte han seg fint gjennom svingene inne på den siste kilometeren.

– Da satt jeg på hjulet til Alex, men jeg hadde ikke helt kontroll på hvordan oppløpet var og klarte ikke helt å orientere meg. Magnus (Cort) gikk tidlig på høyre side. Jeg prøvde å følge, men jeg måtte vente litt med å få plass. Kanskje kunne jeg spurtet et par posisjoner bedre, men det har ikke så mye å si til slutt. Hadde det stått om seieren hadde jeg nok kanskje gått til litt hardere og satset på at det gikk bra, men nå tok jeg ingen stor risiko der.

Fikk se mange ryttere i retur

Oppover Poggio endte han i samme gruppe som Greg Van Avermaet, i det som antagelig var den tredje gruppen som krysset toppen, bak tetgruppa på åtte ryttere og en forfølgergruppe på fem-seks ryttere.

– Jeg satt i gruppa med Van Avermaet, men jeg kom ganske langt bak og måtte tette noen luker og ta litt vind. Jeg fikk i hvert fall se mange slitne ryttere gå andre veien, så det var bra for motivasjonen, men jeg skulle gjerne vært lengre fremme for å bruke krefter på å være med i rittet, ikke å komme tilbake, sier han.

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

Milano-Sanremo kom først på programmet hans forrige helg og denne uka har dermed gått med på å se gamle utgaver på video. Dermed var det ingen store overraskelser som på de drøye 29 milene til Sanremo.

Les også: Kristoff krever forsterkninger for å fortsette i UAE-laget

– Det var vel en relativt enkel utgave av Sanremo med fint vær og forholdsvis rolig ganske lenge. Jeg har sett mange utgaver av rittet og visste hvor det ville skje, at det egentlig ikke var nødvendig å bruke noe unødvendig krefter på å komme seg i posisjon før man kommer til Cipressa.

Opp Poggio gikk det fort og ifølge den kjente sykkeltvitreren Mihai Cazcau må man helt tilbake til 1995 for å finne sist det gikk like raskt over rittets siste bakke.

– Spesielt på Poggio var jeg overrasket over at jeg følte meg såpass god. At såpass mange slet, samtidig som jeg hadde mye å kjøre med fortsatt. Det var en god opplevelse og mer enn forventet.

– Får nok Sanremo på programmet neste år

Grøndahl Jansen konkluderer dermed at det var en positiv erfaring i et ritt han nå øyner enda bedre resultater i de kommende årene.

– Du kan nok tjene mye på å vite hvor du må posisjonere deg og hvor du kan kjøre deg fram. Jeg tror jeg har potensial til å gjøre det bra i kommende utgaver. Samtidig kommer det mange fine helger nå, hvor jeg kan vise meg fram og jeg tror formen skal være stigende.

– Etter i dag, tror jeg nok at jeg får Sanremo på programmet neste år også. Jeg ser for meg at jeg kommer til å kjøre der flere ganger og jeg synes det var et fint ritt. Så får vi se om Dylan etter hvert klarer å komme seg over bakkene eller ikke. Eller hvor mange år vi kjører på lag sammen, men jeg tror nok det er et ritt jeg kan gjøre det veldig godt i.

Tror Groenewegen kan hevde seg i fremtiden

Nettopp hvordan Groenewegen ville takle bakkene var ett av de store spørsmålene før start i Milano. Nederlenderen meldte på forhånd at han var med for å få erfaring, men bet seg med over Cipressa og hadde fremdeles kontakt med feltet på Poggio halvannen kilometer før toppen, før de virkelige angrepene startet.

– Jeg tror hvis det hadde vært motvind opp Poggio, så hadde Dylan hatt en god sjanse. Han klarte Cipressa på en strålende måte, så de neste ti årene vil det nok i hvert fall være én eller to utgaver hvor han kan sitte med over og spurte om seier. Han har et bra potensial i dette rittet.

– Det var en god dag for laget og Plugge (lagsjefen) var også storfornøyd. Wout mente han hadde timet litt feil, at han hadde gjort noen små feilvalg. Totalt sett, med tanke på at vi var en stor gjeng med unge debutanter, så har vi fremtiden foran oss til å gjøre gode Sanremo-er de neste årene.

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse