VANT IGJEN: Marcel Kittel. FOTO: NTB Scanpix

VANT IGJEN: Marcel Kittel. FOTO: NTB Scanpix

Overlegen Kittel vant igjen

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 4.02.17 12:17

Del på    

Tyskeren sikret sammenlagtseieren i Dubai Tour.

(procycling.no): Etter at fredagens utfordrende etappe til Hatta-demningen ble avlyst, hadde Marcel Kittel en kjempemulighet til å vinne Dubai Tour sammenlagt for andre år på rad før den avsluttende etappen.

Tyskeren ledet med åtte sekunder på Dylan Groenewegen, og var dermed bare en sedvanlig god spurt unna å sikre sammenlagtseieren.

Og på oppløpet var Kittel igjen raskest. QuickStep-rytteren knuste konkurrentene i spurten, og sikret med det sin tredje etappetriumf og sammenlagtseieren i rittet.

Elia Viviani (Team Sky) ble nummer to, mens Riccardo Minali (Astana) tok tredjeplassen.

– Jeg er veldig stolt. Da jeg dro til Dubai, tenkte jeg at jeg skulle bruke rittet til å teste formen, så jeg er veldig godt fornøyd med at det gikk så bra. Det er en fin måte å starte sesongen på, sa Kittel i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Full kontroll på bruddet

På den 124 kilometer korte etappen til Dubai var hastigheten i feltet høy fra start av, og de mange bruddforsøkene ble hentet inn av hovedfeltet. Til slutt, med rundt 80 kilometer igjen, satte Team Sky seg foran og bremset, slik at en gruppe på fire ryttere kom seg løs.

I den gruppen satt Matteo Bono (UAE Abu Dhabi), Floris Gerts (BMC), Dimitriy Gruzdev (Astana) og Ivan Cortina (Bahrain-Merida). De fire rytterne gjorde opp om bonussekundene i de innlagte spurtene, mens hovedfeltet fikk en rolig reise frem til de siste kilometerne.

Bruddet ble hentet inn ni kilometer før mål, og avslutningen ble, som ventet, et oppgjør mellom rittets beste spurtere.

Mistet sisteopptrekkeren

Da feltet passerte kilometersmerket tok Dimension Data initiativet i feltet, men bak dem kom Kittel og hans opptrekkere dampende. Fabio Sabatini klarte akkurat å dra sin tyske kaptein frem til Mark Cavendish, da kjedet hans hoppet av.

Men selv uten sin sisteopptrekker, var Kittel helt overlegen på de siste meterne. 28-åringen vant den femte og siste etappen i Dubai Tour. Italienerne Elia Viviani og Riccardo Minali fulgte på plassene bak, mens en tydelig frustrert Cavendish ble nummer fire.

– Finalen gikk ikke helt etter planen, for kjedet til Sabatini hoppet av. Det er sånt som skjer. Jeg måtte improvisere litt, men posisjonen min var bra og jeg kunne kjempe om seieren, sa Kittel.

Misfornøyd Korsæth

Truls Engen Korsæth endte på en imponerende 11.-plass, men var likevel ikke helt fornøyd med egen prestasjon. Hans jobb var jo ikke å få en topplassering, han skulle få Minali i best mulig posisjon.

– Planen var å trekke opp Riccardo ut av siste sving, men vi mistet kontakten rett før kurven startet. Dermed måtte jeg nøye meg med å se Riccardo klare seg selv. Ideelt sett skulle jeg havnet 20 plasser lenger ned på listen og gjort en god jobb, men sånn er det noen ganger, sier Korsæth til procycling.no, og kommer med en advarsel til spurteliten:

– Minali er forresten veldig sterk, og kommer nok til å overraske mange denne sesongen!

– Hvordan har Dubai Tour vært for din egen del?

– Fint ritt med tidvis veldig spesielle forhold. Jeg fikk samlet mange gode erfaringer for resten av sesongen. Tror også sykkelskillet begynner å komme seg, noe som ikke er feil i en bransje med mye glamour, sier Korsæth humoristisk.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse