KLAR TIL SESONGSTART: Edvald Boasson Hagen starter sesongen på onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Med oppladningen jeg har hatt blir det bare å komme i gang

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.02.18 22:01

Del på    

Boasson Hagen klar for sesongstart i Algarve uten de store forhåpningene.

Det ble en noe trøblete vinter for Edvald Boasson Hagen. En lungebetennelse i juletida ble avløst av en galleblærebetennelse etter at nyttårsfeiringen og hans eget bryllup var unnagjort. Nordmannen fikk operert ut galleblæra, og mistet treningsleiren til Dimension Data i Calpe i midten av januar. Den planlagte sesongstarten i Volta a la Comunitat Valenciana i månedsskiftet januar-februar måtte han også hoppe bukk over.

Dermed ble sesongsstarten forskjøvet til Volta ao Algarve, som starter onsdag.

– Jeg gleder meg til å starte. Det ble litt senere enn jeg hadde tenkt, men det blir godt å komme i gang. Det er ikke så sent heller, det er jo kun ett ritt jeg har mistet. Jeg ser fram til å starte nå, så får vi se hvordan formen er, sier han til procycling.no, mens han venter gjennom mellomlandingen på vei mot Portugal.

30-åringen melder foruten om de nevnte problemene om en fin treningsvinter og høst, hvor han fikk lagt ned bra med trening før det ble en stopp. Da han fikk lungebetennelsen ble det mye alternativ trening, og i forkant av galleblære-operasjonen ble det kun styrketrening. Ettersom han ikke kunne løfte tungt i etterkant av operasjonen, har de siste ukene nå vært tilbake igjen på sykkelen.

– Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har mistet, men det er vel aldri ideelt med ufrivillig hvile. Jeg får håpe jeg får mye overskudd og er klar for hele sesongen.

Av den grunn er han også usikker på hvordan formen er før onsdagens sesongstart.

– Jeg føler ikke jeg er i noe toppslag, det gjør jeg ikke. Jeg har nesten ikke trent med andre folk heller, så det er vanskelig å sammenligne med andre enn seg selv, sier han.

Lave forhåpninger til rittet

I Algarve venter to spurtetapper, én tempoetappe og to kuperte etapper. Dimension Data har flere av sine beste klatrere med i Igor Anton, Serge Pauwels og den hjemvendte sønnen Louis Meintjes.

Til de flate etappene vil Boasson Hagen være den naturlige mannen å se til, med Scott Thwaites som en viktig hjelper.

– Jeg har ikke sett så nøye på løypa. Det er i hovedsak for å komme i gang, og så håpe at jeg får en god start på sesongen. Jeg skal jo gjøre mitt for å gjøre det best mulig, men jeg er vel ikke akkurat noen storfavoritt. Med den oppladningen jeg har hatt blir det bare å komme i gang og se, sier nordmannen, som kan vente seg konkurranse fra ryttere som Arnaud Démare, John Degenkolb, Dylan Groenewegen og Ben Swift.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STERK KONKURRANSE: Edvald Boasson Hagen og Dylan Groenewegen spurter side om side under den fjerde etappen i fjorårets Tour of Norway til Sarpsborg. Nederlenderen kommer fra en meget lovende sesongstart i Dubai Tour, og vil nok ha overtaket de to i mellom i Algarve, slik han også hadde her i Sarpsborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sjekk hele sesongplanen til Boasson Hagen her!

– Vi har Edvald og Louis her, som starter sesongene sine. Det vil bli bra å se hvordan de føler seg etter hvert som de kommer tilbake i rittmodus. Realistisk sett må vi se på hver etappe hver for seg, og vurdere hva som er vår beste mulighet. Å vinne en etappe er alltid målet vårt, sier sportsdirektør Bingen Fernandez i en pressemelding fra Dimension Data.

Klassikeråpning halvannen uke unna

For første gang siden 2015 kjører nordmannen klassikeråpningen i Belgia, med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. Det gjør han i motsetning til blant andre Alexander Kristoff og Peter Sagan.

Les mer: Van Avermaet om klassikervalget til Kristoff og Sagan: – Jeg forstår det ikke

Åpningshelga kommer allerede om halvannen uke (24.-25. februar), og med kun Volta ao Algarve i beina, vedgår han at han satser på en stigning utover i klassikersesongen.

– Jeg får først kjøre første ritt nå, så får vi se hvordan det går her. Jeg får bedre svar da, men jeg har det ikke som et hovedmål (Omloop Het Nieuwsblad). Jeg vil kjøre der og få et bra ritt, god gjennomkjøring og starte på klassikerne i Belgia, sier han.

I tillegg til Boasson Hagen deltar også Amund Grøndahl Jansen og Vegard Stake Laengen i Algarve. Rittet vises på Eurosport Norge.

Tagget med: , ,

Les også disse