Prøv Procycling Pluss idag

Team Dimension Data's Edvald Boasson Hagen after winning stage two of the OVO Energy Tour of Britain from Kielder Water and Forest Park to Blyth.

Team Dimension Data's Edvald Boasson Hagen after winning stage two of the OVO Energy Tour of Britain from Kielder Water and Forest Park to Blyth.

Tett samarbeid med tidligere sjef for Boasson Hagen: – En fin forsterkning

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.11.17 10:37

Del på    

Trygghet er stikkordet for neste sesong.

(procycling.no): Vårklassikerne, Tour de France og VM i Bergen summerte greit opp satsingsområdene for Edvald Boasson Hagen i fjor.

Bortsett ifra at Innsbruck klyver inn som ny VM-arena neste høst, er ikke fokusområdene endret foran den kommende landeveissesongen.

Rudsbygdingen tok et steg bort fra Midtøsten foran årets sesong, og la heller sesongdebuten til Algarve før Strade Bianche i starten av mars.

Comeback i Het Nieuwsblad

Denne gangen blir det flere konkurransedager i februar måned. 2018-debuten legges til Valencia (31. januar til 4 februar), før både Algarve, Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne venter før Strade Bianche.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TILBAKE VED EDVALDS SIDE: Gino Van Oudenhove jobbet med Edvald Boasson Hagen før han ble proff, nå er belgieren hentet til Dimension Data som sportsdirektør. Her er han avbildet ved siden av Daniel Hoelgaard. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.no

Den belgiske brosteinsåpningen har nordmannen hatt en tendens til å hoppe over, men det har sammenheng med at Dimension Data ikke alltid har valgt å stille til start i rittet.

Totalt har han seks opptredener i Het Nieuwsblad, og har notert seg for både en 6.- (2010) og en 3.-plass (2014) som Sky-rytter. Nærmest seier var han i 2014, da lagkamerat Ian Stannard angrep mot slutten og beseiret Greg Van Avermaet.

OK i klassikerne, god i touren

Det er selvsagt ikke noe stort mål i seg selv å vinne den belgiske brosteinsåpningen. Som vanlig er ambisjonene knyttet til de tre store: Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix:

– Håpet er at formen skal være på topp til siste del av vårklassikerne. I år hadde jeg nok min beste periode i oppbygningen til Tour de France og videre utover, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Han ble 19 i Sanremo og 22 i Oudenaarde. To gode prestasjoner, men også to ritt som viste at heller ikke han hadde noe å svare med når Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet og Peter Sagan satte inn det tyngste skytset inn mot finalene av rittene.

Noen flere konkurranser og tett oppfølging av to støttespillere han kjenner godt fra før av, vil være noe av nøkkelen for å gjøre som han gjorde i Paris-Roubaix i 2016: Kjempet om seieren i et av monumentene.

Opptakten til Tour de France var mektig, med to norske sammenlagtseirer. Også touren ble en suksess med flere topplasseringer og til slutt seier på den 19.-etappen.

Trygge støttespillere

Neste år følger hans personlige trener Fredrik Mohn følger opp treningen i hverdagen, mens Mattia Michelusi og Jonathan Baker har det overhengende ansvaret.

På sportsdirektørfronten vil han samarbeide med en annen kjenning fra tidligere, Gino Van Oudenhove. Mange av rittene Boasson Hagen sykler denne sesongen, vil også den tønsbergsbaserte belgieren overvære fra følgebilen.

– Det blir veldig bra å ha Gino på laget. Han har mye erfaring og kjenner meg godt, så det blir nok en fin forsterkning for 2018. Han kjenner også Frederik (Mohn, treneren) godt fra tidligere, sier Boasson Hagen.

Bankers på norsk VM-lag

Trygghet blir stikkordet for 2018-sesongen, et år han også starter med å gifte seg med Marlen Kristiansen.

En sesong med gode støttespillere rundt seg, ansvar og frihet i laget – og nærmest en blåkopi av programmet han syklet innværende sesong.

Tour of Norway, Tour des Fjords, NM tempo og fellesstart, Tour de France, Binckbank Tour (tidligere Eneco Tour), Bretagne Classic og Tour of Britain.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJENT SYN: Boasson Hagen på plass under Critérium du Dauphiné som et ledd i Tour de France-forberedelsene.
FOTO: tdwsport.com /© Tim De Waele

Alle har de vært gjengangere på rittprogrammet til nordmannen de siste årene.

– Det er ikke så mye forskjell fra programmet ellers, nei, innrømmer han.

Til slutt venter trolig VM i Innsbruck der løypeprofilene ventelig vil friste enda mer klatresterkere ryttere enn han selv har for vane å være.

En skadefri Boasson Hagen vil uansett være selvskreven når verdenseliten inntar Tirols største by. Forhåpentligvis har han også brakt videre en trend som har vedvart siden 2014-sesongen.

Det året ble det null seirer, så det skulle kanskje bare mangle. Men 30-åringen har i hvert fall notert seg for 5 (2015), 9 (2016), og 10 (2017) seirer siden han vendte tilbake til Frederik Mohns treningsopplegg etter en laber avslutningen på oppholdet i Team Sky.

Boasson Hagens foreløpige sesongplan:

31. januar-4. februar: Volta a la Comunitat Valenciana
14.-18. februar: Volta ao Algarve
24. februar: Omloop Het Nieuwsblad
25. februar: Kuurne-Brussel-Kuurne
3. mars: Strade Bianche
7.-13. mars: Tirreno-Adriatico
17. mars: Milano-Sanremo
23. mars: E3 Harelbeke
25. mars: Gent-Wevelgem
1. april: Flandern rundt
4. april: GP Scheldeprijs
8. april: Paris-Roubaix
16.-20. mai: Tour of Norway
22-24. mai: Tour des Fjords
3.-10. juni: Critérium du Dauphiné
24. juni: NM, Sandefjord
7.-29. juli: Tour de France
13.-19. august: Binckbank Tour
26. august: Bretagne Classic
2.-9. september: Tour of Britain

Dette er en foreløpig plan, endringer kan forekomme.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse