VELTET: Wout van Aert veltet stygt på den 13. etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Van Aert ute av Tour de France etter stygg velt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.07.19 16:47

Del på    

Belgieren ble fraktet vekk i ambulanse etter å ha krasjet med gjerdet.

Oppdatert: Fredag kveld kunne Jumbo-Visma fortelle at Van Aert har blitt operert og at han må bli et par dager på sykehuset før han får reise hjem. Belgieren har et dypt sår på høyre lår/hofte. Ingen ben ble skadet i velten, men han har revet av noe muskelvev også.

Wout van Aert lå an til å kjøre inn til ny bestetid på fredagens tempoetappe i Tour de France, men i en sving med rundt én kilometer igjen gikk det galt for den belgiske tempomesteren.

Jumbo-Visma-rytteren tok svingen for skarpt, og endte med å rive ned gjerdet ved siden av veien.

24-åringen ble liggende i flere minutter ved siden av veien, mens tilskuerne rev av reklametekstilet og dekket til Tour de France-debutanten, som lå nede i tydelige smerter. Han fikk raskt behandling av det medisinske personellet. Etter rundt et kvarter ble han fraktet vekk i ambulanse.

Jumbo-Visma skriver på Twitter at Van Aert var ved bevissthet etter krasjen og at han har pådratt seg et kjøttsår i øvre del av det høyre beinet.

Noen minutter senere veltet også Max Schachmann (Bora-Hansgrohe) i samme sving, men da etter at han skled ut i svingen. Tyskeren kom seg heldigvis tilbake igjen på sykkelen og fullførte etappen.

RASK BEHANDLING: Wout van Aert fikk raskt behandling av det medisinsk personell. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Van Aert har levert et strålende Tour de France så langt, med seier på lagtempoen, flere dager i hvit trøye, andreplass på den femte etappen og seier på den tiende etappen.

Kasper Asgreen hadde beste tid mens Van Aert var på vei mot mål (Thomas De Gendt tok over ledelsen like etter) og reagerte umiddelbart på Twitter.

Tagget med: , ,

Les også disse