IKKE SLIK HAN HADDE SETT FOR SEG: Paris-Roubaix var nok morsommere på TV enn som Groupama FDJ-hjelper. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Offensiv Hoelgaard lover bruddforsøk

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 24.02.17 22:06

Del på    

– Plutselig er jeg heldig og sitter med i avslutningen, sier FDJ-rytteren før Omloop Het Nieuwsblad.

(procycling.no): Under taktikkmøtet i forkant av Omloop Het Nieuwsblad fikk Daniel Hoelgaard seg en gledelig overraskelse. Rogalendingen, som er mest kjent for sine ferdigheter på oppløpet, har som én av tre FDJ-ryttere nemlig fått i oppgave å komme seg med i et tidlig brudd.

På den måten kan han enten være en viktig hjelper for kaptein Arnaud Démare i avslutningen, eller få muligheten til å kjøre for egne sjanser. Det er i alle fall FDJs håp.

– Jeg skal prøve å komme meg med i et mindre eller større brudd, så får vi se om jeg lykkes. Det er jo sikkert hundre andre ryttere som har den samme planen, sier Hoelgaard.

– Får lage sykkelritt

Full av selvtillit etter den imponerende andreplassen på den fjerde etappen av Ruta del Sol, var det en offensiv 23-åring som pratet med procycling.no kvelden før klassikersesongen startes i Flandern.

– Jeg får jo på en måte en egen sjanse, for plutselig er jeg heldig og sitter med i avslutningen, sier Hoelgaard om bruddoppgaven.

En oppgave han likte å få.

– Det er jo en kjekk jobb. Jeg slipper å sitte sammen med Démare i flere hundre kilometer, før jeg til slutt må slippe. Nå får jeg være med på å lage sykkelritt, sier han, og legger til:

– Jeg foretrekker vanligvis å sitte i feltet og spare krefter, men på brosteinen spiller det egentlig ikke så stor rolle. Der er det hardt, uansett.

Démare i form

Men selv om Hoelgaard øyner muligheten for å kjøre inn til et toppresultat i Gent, påpeker han at han først og fremst er der for å gjøre en jobb for Démare.

Med to seirer i Etoile de Bessèges, blant annet foran Alexander Kristoff, har franskmannen fått en pangstart på sesongen – og nevnes derfor blant favorittene før Omloop og Kuurne-Brüssel-Kuurne.

Det mener Hoelgaard er berettiget.

– Fysisk er han uten tvil blant de sterkeste i feltet. For hans del handler det egentlig bare om å lykkes med det taktiske. Det skal vi hjelpe ham med, sier den tidligere Joker-rytteren, som vil få som oppgave å passe fjorårets Milano-Sanremo-vinner dersom han ikke kommer seg med i et brudd.

– Vi får se hvordan rittet utvikler seg. Det viktigste er å gå Démare i best mulig posisjon, sier han.

Omloop Het Nieuwsblad vises på Eurosport Norge fra cirka 15-tiden, lørdag.

Her finner du procycling.nos TV-guide!

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse