<b>ETTERTRAKTET:</b> Katjusjas foreløpige ukjente sponsor har et ønske om å se Alexander Kristoff konkurrere i California i slutten av mai.

ETTERTRAKTET: Katjusjas foreløpige ukjente sponsor har et ønske om å se Alexander Kristoff konkurrere i California i slutten av mai.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ny sponsor kan sende Kristoff til California

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.11.15 14:05

Del på    

Da ryker VM-planen med Giro d´Italia.

(procycling.no): 2016 var sesongen da Alexander Kristoff endelig så ut til å skulle gi seg i kast med to Grand Tours i én og samme sesong.

Men ting snur kjapt, og det er nå helt på vippen om det blir Tour of California i stedet for Giro d’Italia i mai.

Årsaken er en ny sponsoravtale hos Katjusja Team. Den nye – og foreløpig ukjente aktøren – skal være amerikansk. Det øker presset på å ankomme landet med en oppstilling som er potent nok til å kjøre inn resultater.

Neppe til Norge

Det gir det russiske laget noen valg i mai måned. Da er laget programforpliktet til å stille til start i Bayern Rundfahrt for sin tyske utstyrsleverandør.

Dermed ser det verre ut for Tour of Norway, som hadde russerne på plakaten i våres.

For trener Stein Ørn har det også skapt litt hodebry. Han innrømmer at lysten til å se 28-åringen i aksjon under giroen var ektefølt.

Kristoffs stefar ser likevel positive aspekter ved å ta turen til USA.

– Det starter senere enn giroen, noe som for eksempel gjør det mulig å legge inn en styrkebolk mellom Paris-Robuaix og Tour of California. Det kan være en måte å bøte på det som blir en rekordlang sesong, sier Ørn til procycling.no.

Kan terpe spurtopptrekket

Et annet moment er at Tour of California kan være en anledning til å finjustere spurtopptrekket foran Tour de France.

I år viste opptrekket seg ved flere anledninger å være mer enn sterkt nok, men det manglet likevel på samkjøring og timing.

– Dersom vi kan få med hele spurttoget til California og samkjøre det der, hadde det vært veldig bra for Alexander, sier Ørn som nå agerer som en slags trenerkonsulent i Katjusja-systemet.

• procycling.no-nyhet: Nå har også Kristoffs stefar signert for Katjusja

Det betyr i så fall at han får med seg Michael Mørkøv, Marco Haller og Jacopo Guarnieri til USA. I år valgte blant andre Peter Sagan å kjøre California rundt og Tour de Suisse. Heller ikke han maktet å ta noen etappeseirer i touren, men belønningen kom under VM i Richmond på høstparten.

Tidspress foran klassikerne

Hovedutfordringen med 2016-sesongen er at VM er flyttet til 9.-16. oktober på grunn av heten i Qatar.

Likevel kan 2017 ende opp med å bli mest skadelidende på det punktet.

– Det største problemet er at det gir en vintersesong som er for kort. Vi trenger tiden vi har hatt fram til nå for å kjøre opplegget vårt inn mot klassikerne. Det innebærer restitusjon og litt fri før perioden med basaltrening starter. Neste høst er vi kanskje nødt til å kutte litt i treningsopplegget, for restitusjonen er man nødt til å ha, uansett.

Løpsopplegget til lagets store stjerne skal disuteres videre denne måneden, før det hele skal være klart på samling i Spania i desember.

En grov skisse av Alexander Kristoffs løpsopplegg i 2016 ser slik ut:

Tour of Qatar
Tour of Oman
Omloop Het Nieuwsblad
Kuurne-Brussel-Kuurne
Paris-Nice
Milano-Sanremo
E3 Harelbeke
Gent-Wevelgem
Tredagers i De Panne
Flandern rundt
Scheldeprijs
Paris-Roubaix
Giro d’Italia eller Tour of California
Tour de Suisse
NM, landevei
Tour de France
Arctic Race
Tour des Fjords
Eneco Tour
VM, landvei

** andre ritt som vurderes er Finanzplats Eschborn, GP du canton d´Argovie og WorldTour-rittene i Montreal og Quebec.

Tagget med: , , ,

Les også disse