<b>VIL TILBAKE HIT:</b> Alexander Kristoff har falt ned på at neste års Spania rundt harmonerer dårlig med VM i Qatar. Dermed vender han fokus mot andre treukersritt neste sesong.

VIL TILBAKE HIT: Alexander Kristoff har falt ned på at neste års Spania rundt harmonerer dårlig med VM i Qatar. Dermed vender han fokus mot andre treukersritt neste sesong.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kristoff vil teste noe han aldri har gjort før

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.08.15 15:02

Del på    

To Grand Tours del av strategien mot Qatar 2016.

(procycling.no): I langtidsplanen for Alexander Kristoff, står det klart og tydelig at han skulle innta to Grand Tours allerede i 2015 for å holde seg i utvikling som sykkelrytter.

• Les også: – Jeg kunne droppet Tour de France

Det var blant annet barnefødsel som gjorde at årets sesong kun endte med Stavanger-mannens tilstedeværelse i Tour de France.

– Vi hadde en diskusjon på om jeg skulle Tour de France i det hele tatt. Da ble det et valg om to Grand Tours eller én — og da ville Maren (Kristoff, kona) at jeg skulle holde meg til den ene, fortalte 28-åringen til procycling.no i sommer.

Først giroen, så Tour de France

Neste sesong var det ventet at nordmannen skulle slippes løs i Giro d´Italia og Vuelta a España, men heller ikke denne gangen ser det ut til at dette blir endelig fasit.

Per nå går nemlig Kristoff med tanker om å kjøre første del av giroen og deretter vende fokus tilbake mot Tour de France.

Flere momenter ved den internasjonale sykkelkalenderen taler for dette:

* Sykkel-VM er flyttet til oktober på grunn av varmen i Qatar.

* Vuelta a España avsluttes allerede den 11. september. Over én måned i forkant av fellesstarten den 16. oktober.

I tillegg ønsker arrangøren av Tour des Fjords å flytte rittet fra mai til månedsskifte august-september.

Lite reising – god trening

Det kan gi Kristoff en gunstig oppkjøring på hjemmebane foran mesterskapet i Qatar.

• Glad i sykkelnyheter? Følg oss på Facebook her!

– Å kjøre både Arctic Race og Tour des Fjords her hjemme i Norge i oppkjøringen, hadde vært helt ideelt for meg. Det gir lite reising og god tid til trening, sier Kristoff til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BLIR TROLIG Å SE PÅ HJEMMEBANE: Tour des Fjords ønsker å endre dato, og da er det likevel mulig å få selskap av Alexander Kristoff. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

BLIR TROLIG Å SE PÅ HJEMMEBANE: Tour des Fjords ønsker å endre dato, og da er det likevel mulig å få selskap av Alexander Kristoff.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

September er en utfordrende måned å gire om til mesterskap:

– Med unntak av Tour of Britain, er det ikke så mange etappeløp å velge i. Jeg er ikke helt fornøyd med opplegget jeg kjører i år. Jeg kjører to rittene i Canda, men det er langt å reise dit for kun å gjøre det.

Vil ha med seg nordmann

Sesongplanleggingen i Katjusja-laget starter så smått under samlingen i september, og har vanligvis blitt konkludert i Calpe i desember.

Kristoff bekrefter overfor procycling.no at han har et ønske om å sykle giroen.

– Jeg tenker å kjøre to uker av giroen, men ikke hele. Vanligvis er den siste uka veldig hard, så det er ikke så mye poeng i at jeg er der da. Så blir det Tour de France etterpå, med (Critérium du) Dauphiné imellom. Men dette er ikke satt opp av Katjusja ennå, presiserer han.

Det foreligger også planer om å gi Sven Erik Bystrøm debuten i et treukersritt i Italia.

– Jeg startet med giroen selv, og jeg tror det hadde vært bra for ham å kjøre igjennom hele. Hvis jeg får med meg ham, og kanskje en opptrekker eller to til, er det kanskje mulig å få til en etappeseier der også.

Det har nemlig ikke Kristoff fra før av. Nærmest var andreplassen i Cervere bak Mark Cavendish i 2012.

– Det hadde vært kjekt med en etappeseier, innrømmer han.

– For lang periode etter vueltaen

Med i kabalen er selvsagt neste års sykkel-VM i Qatar.

Om Katjusja-stjernen har halve giroen og hele Tour de France i beina foran høsten, kan han slippe unna med en mer alternativ oppbygging til mesterskapet.

• Les også: Slik er Kristoffs 2015-plan

Tidligere ble varmetilvenning og akklimatisering brukt som argumenter for å sykle vueltaen, men det har endret seg litt nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE FORNØYD: Alexander Kristoff vil gjerne hatt med seg en medalje fra Ponferrada, men får en ny sjanse i Richmond før Qatar venter i 2016. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

IKKE FORNØYD: Alexander Kristoff vil gjerne hatt med seg en medalje fra Ponferrada, men får en ny sjanse i Richmond før Qatar venter i 2016. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Problemet er at vueltaen starter ganske tidlig, mens VM i Qatar er flyttet langt ut i oktober. Det kan jo være at vueltaen flytter etter, men slik det er nå blir perioden imellom altfor lang.

Da passer det nordmannen bedre å få god matching i norske oppkjøringsritt, og heller legge en annen vei videre mot Qatar-VM.

En del av konkurrentene hans skal sikkert sykle landeveisrittet under OL i Rio de Janeiro den 5. august, men den tøffe løypa der er ikke del av Team Kristoffs planer.

Tagget med: , , ,

Les også disse