TOURMALET BARÈGES, FRANCE - JULY 20: Arrival / Thibaut Pinot of France and Team Groupama-FDJ / Celebration / during the 106th Tour de France 2019, Stage 14 a 117km stage from Tarbes to Tourmalet Barèges 2115m - Souvenir Jacques Goddet / TDF / #TDF2019 / @LeTour / on July 20, 2019 in Tourmalet Barèges, France. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Ny OL-dato krasjer med Tour de France

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 30.03.20 17:16

Del på    

KRASJER MED OL: Tour de France 2021 og OL neste år går samme dato. Foto: Tim De Waele.

(procycling.no): IOC annonserte mandag når neste års OL skal gå.

23.juli til 8.august 2021, nøyaktig ett år etter det opprinnelig var planlagt.

I år var Tour de France flyttet en uke frem for å få det til å passe med OL. Neste års Tour åpner i København 2.juli, og dermed krasjer landeveisrittet i Tokyo med sykkelkalenderens høydepunkt, ettersom det skal gå 24.juli og sisteetappen til Champs Elysèes går 25.juli.

Hva som skjer med Touren neste år, er ennå ikke avklart, men at det skjer endringer også neste år for å tilpasse OL, er ikke utenkelig. I så fall bli Tour de France sannsynligvis flyttet til en uke.

Årets Tour de France er fortsatt i uvisshet. En avgjørelse om hva som skjer med rittet er ventet å bli tatt før 15.mai, og et alternativ er å ha det uten publikum. Tour de France vil være svært viktig for lagene med tanke på sponsorer og økonomi, men det kan være uforsvarlig med tanke på å oppta helsepersonell og spre eventuell smitte. Frankrike er for øyeblikket i lock down, og ryttere bosatt i Frankrike må trene på rulle innendørs.

Bernal: – Tour de France i juli kan gi mange overraskelser

Anquetil og den umulige dobbel

Tagget med: , ,

Les også disse