Prøv Procycling Pluss idag

ALEXANDER KRISTOFF: Team Katusha Alpecin inngår samarbeidsavtale med den norske leverandøren av energitilskudd Fjord Sport Minerals Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com).

Norsk selskap inngår samarbeid med Kristoffs lag

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 25.01.17 20:14

Del på    

Fikk spesialutviklet kosttilskudd foran VM i Qatar.

(procycling.no): I en pressemelding offentliggjør Katusha Alpecin at de har inngått en samarbeidsavtale med Fjord Sport Minerals – en norsk leverandør av kosttilskudd.

Dermed har Alexander Kristoff (29) fått en samarbeidspartner han kjenner godt. Fjord Sport Minerals er basert i Egersund, knappe 80 km unna Stavanger. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alexander Kristoff har benyttet et av produktene helt siden 2008, og har spilt en avgjørende rolle for den nylig inngåtte avtalen. Foran VM i Qatar høsten 2016 utviklet selskapet et eget produkt spesialtilpasset den intense varmen i ørkenlandet.

– Jeg tror jeg var deres første kunde av Crampfix-produktet. Det har hjulpet meg både i varmt vær, og med restitusjon. Mange nysgjerrige ryttere har spurt meg hva det er jeg drikker. Nå får de endelig svaret, forteller Kristoff.

Selskapet produserer kosttilskudd for syklister og andre utholdenhetsutøvere. De opplyser på sine nettsider at mineraler fra norske fjorder danner grunnlaget for deres produkter.

Fra Russland til Sveits

Med sin opprinnelse i Russian Global Cycling Project, har Katusha-laget vært nært tilknyttet Russland og russisk sykkelsport helt siden oppstarten i 2008. I 2017 har de derimot gjort helomvending. Laget er nå registrert i Sveits, og har kun fem russiske ryttere med på laget (mot fjorårets 14).

Flyttingen fra Moskva til Bern har også medført en tydeligere internasjonal profilering. Introduksjon av den tyske koffeinsjampoprodusenten Alpecin som navnsponsor spilte antagelig en avgjørende rolle for signeringen av stjernerytteren Tony Martin.

Den tyske sykkelprodusenten Canyon stiller seg nok en gang bak Katusha Alpecin i 2017. Det samme gjør de amerikanske selskapene Bollè, Giro og SRAM, og SIDI fra Italia.

Siste tilskudd i det internasjonale sponsorkonglomeratet til Katusha Alpecin kommer fra Norge, og heter Fjord Sport Minerals.

Fra kaviar til fjordmineraler

I 2015 kunne Katusha stolt introdusere den spanske luksuskaviarprodusenten Caviar de Riofrio som samarbeidspartner under den årlige treningsleiren i Calpe. Sportsdirektør Viatcheslav Ekimov uttalte den gang at samarbeidet først og fremst ville hjelpe rytterne med næringsinntaket under Grand Tours.

Selv dersom de fem russiske ganene på laget vil savne kaviarmåltidene, vil vel mange si seg enig i at avtalen med norske Fjord Sport Minerals er et steg i riktig retning.

– Forrige sesong prøvde flere ryttere på laget produktet. Tilbakemeldingene, samt tester gjennomført av vårt medisinske apparat, overbeviste oss til et tettere samarbeid med det norske selskapet, forteller Josè Azevedo, sportsdirektør i Katusha Alpecin.

Tagget med: , ,

Siste i alexander kristoff

«Når villdyret våkner» fra 30. mars

Se alle innlegg i alexander kristoff

Les også disse