TIL BELGIA: Max Kørner skal sykle for T.Palm - Pôle Continental Wallone. Foto: Martine Verfaille

Norsk rytter fortsetter karrieren i belgisk kontinentallag

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.01.17 20:41

Max Kørner fikk kontrakt etter å ha vist seg frem på høstsesongen.

(procycling.no): Med fem sesonger i Team Ringeriks-Kraft, er Max Kørner blant de mest erfarne kontinentalrytterne i Norge. Men etter 2016-sesongen forlot Ringeriks-Kraft sykkelsporten på kontinentalnivå, og gikk heller ned til en klubbsatsing for Ringerike SKs U23-lag. Uno-X Hydrogen sto klare, og dannet et nytt kontinentallag, uten 25-åringen fra Nesodden.

Da fjorårets rittår gikk mot slutten, syklet Kørner flere pro-kermesse i Belgia. Med god kjøring i de rittene, kom han i kontakt med det belgiske kontinentallaget T. Palm – Pôle Continental Wallone, og sikret seg i fjor høst kontrakt med med laget.

Til procycling.no forklarer Kørner hvordan det hele gikk til.

– Jeg var jo veldig mye i Belgia under fjorårssesongen, og spesielt på høsten kjørte jeg veldig mye pro-kermesse. Det var etter at jeg hadde kjørt veldig aktivt og ganske greit under noen av de rittene at jeg kom i kontakt med laget, så da begynte jeg å snakke med dem, beretter han.

– Laget er mer rittbasert

2016 ble altså Kørners hittil siste år i et norsk kontinentallag. Fra sesongen som var, er femteplassen fra Himmerland rundt det mest fremtredende resultatet. Kørner forteller at det er noen kulturforskjeller fra det belgiske og norske kontinentalmiljøet.

– Jeg har ikke vært på noen samlinger med laget ennå, så jeg kan kanskje ikke si så mye om forskjellene, men inntrykket mitt er at det er litt mer fokus på ritt enn samlinger. Vi har ganske stor rittkalender og kjører veldig mye løp, men det er stort sett i Belgia, Nederland og Frankrike, slik at reisekostnadene blir mindre enn for et norsk kontinentallag.

Og det er ikke bare rittkalenderen som er stor for det belgiske T.Palm-laget. Troppen er blant de største av kontinentallagene. Laget består av 16 ordinære ryttere, pluss en spesialist (terrengsyklist), noe som er maksimal størrelse for et kontinentallag. Til sammenligning er det ti-tolv ryttere på de norske lagene.

– Typiske belgiske endagsritt passer meg bra

T.Palm – Pôle Continental Wallone skal ikke kjøre særlig med klatreritt, men hovedsakelig ritt med flatere profiler og korte bakker. Brostein og sidevind er også hindringer som vil møte Kørner i flere av rittene han skal kjøre neste år, noe som passer ham som rytter godt.

– Vi kjører noen 1.1-ritt* i Belgia, i tillegg er det en del 1.2 og 2.2. Jeg liker best endagsritt som har sidevind og små, korte bakker, altså typiske belgiske endagsritt.

I fjor flyttet T.Palm-rytteren til Belgia, i en liten by med navnet Veerle, nord i landet. Der er det en kafé som leier ut en leilighet som han deler med Henrik Evensen, som sykler for det nederlandske kontinentallaget SEG Academy Racing, samt en britisk kontinentalrytter. Også Evensen fikk kontrakt etter sterk kjøring i belgiske kermesseritt.

Snart skal Kørner ned til Belgia igjen etter et opphold i Oslo. Der skal han møte nye lagkamerater for første gang, men aller først venter et besøk hos Joker Icopal-rytter Ole Forfang i Nice, der Skøyen-gutten flyttet tidligere i vinter.

Målsettingen for kommende sesong er for Kørner å prestere i de belgiske 1.1-rittene han skal sykle. Allerede i starten av mars går det belgiske rittet Le Samyn, et ritt med tradisjonelt sett god deltakelse. Rittet står foreløpig oppført på planen hos Kørners nye lag, men en deltakelse er ikke helt i boks ennå.

– Kalenderen er ikke bekreftet, den er bare provisorisk foreløpig. Men rittet står der, og jeg har gitt uttrykk for at jeg ønsker å kjøre der, så får vi se.

*1.1 marker hvilken kategori og hva slags type ritt det er. Det første tallet viser at det er et endagsritt, mens det andre entallet viser at det er kategori 1, som er det tredje øverste nivået, etter WorldTour og HC. 

Tagget med: , , ,

Les også disse