FLYTTER: Ole Forfang flytter fra kalde Norge til Nice i desember. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Forfang flytter sammen med amerikansk talent i Nice

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 16.11.16 18:49

Del på    

– Vi kommer nok til å ha mange økter sammen, sier Joker-rytteren om sin nye romkamerat.

(procycling.no): – Jeg hadde et ønske om å flytte til et sted hvor jeg kan sykle hele året. Jeg hadde flere valgmuligheter, blant annet Girona og noen steder i Italia, sier Ole Forfang.

Men valget falt på Nice. I desember gjør Joker Byggtorget-rytteren som Vegard Stake Laengen før ham, og flytter til den franske feriebyen for å optimalisere sin treningshverdag. Etter flere år med sesongforberedelser i kuldegrader hjemme i Norge, følte 21-åringen at tiden var inne for å flytte på seg.

– Man får syklet i Norge hele året, men man er avhengig av rulle og piggdekk. Kulden gjør det også lettere å pådra seg sykdom. Derfor føler jeg at det er riktig å flytte til Nice, hvor jeg kan få gjort mer og bedre trening. Det kommer nok til å påvirke syklingen min etter hvert, sier Forfang.

Amerikansk treningskamerat

I Nice skal han dele leilighet med det amerikanske stortalentet William Barta, som til daglig sykler for Axeon-Hagens Berman. 20-åringen, som var den yngste rytteren i årets Tour of California, blir dermed Forfangs fremste treningskamerat i Syd-Frankrike.

– Han er en veldig talentfull syklist, som er en del av det amerikanske U23-landslaget. Når vi nå skal bo sammen, kommer vi nok også til å ha mange treningsøkter sammen, og det tror jeg blir bra, sier Skøyen-karen, som var en viktig bidragsyter til Kristoffer Halvorsens U23-gull i Qatar.

– Hvordan kjenner du og Barta hverandre?

– Jeg vet ikke hvor mye jeg vil gå innpå hans privatliv, men han har en norsk kjæreste. Vi har møttes og trent sammen når han har vært i Norge for å besøke henne, sier Forfang.

I Nice vil han også ha mulighet til å trene med en tidligere Joker-rytter, nevnte Stake Laengen.

– Det er et bra miljø for syklister der nede, så det er mange å sykle sammen med. Tradisjonelt har Joker-ryttere holdt til i Girona, men da Amund (Grøndahl Jansen) dro til LottoNL-Jumbo, var det ingen igjen. Og jeg bestemte meg for å flytte til Nice før jeg visste at (Kristoffer) Skjerping og (Vegard) Breen kom tilbake, sier 21-åringen.

Både Breen og Skjerping er bosatt i den spanske byen.

Vil ha egne resultater

Forfang ser frem til å bli lagkamerat med de to VM-rytterne, som til tross for tapet av Amund Grøndahl Jansen vil gjøre Joker til et usedvanlig godt kontinentallag.

– Laget blir utrolig sterkt neste år. Heldigvis sykler vi ritt på en måte som åpner for at alle kan prestere, sier den tidligere Ringeriks-Kraft-rytteren.

Han har tross alt har ambisjoner om å kjøre inn egne resultater.

– Jeg følte at jeg var i vannskorpen til å få egne resultater i år, så det er en naturlig målsetning for neste sesong. Jeg tror det er mulig i ritt hvor det blir kjørt veldig hardt underveis, sier han.

– Med tanke på forsterkningene laget har gjort i vinter, hvordan ser du på mulighetene for å kjøre ritt som kaptein?

– De blir jo ikke akkurat større neste år, jeg har jo ikke klatret på rangordningen. Men jeg føler ikke at det er et hierarki i Joker, uansett. De fleste får muligheter om de er sterke nok, og det motiverer meg veldig, sier Forfang.

Neste uke skal han møte nye og gamle lagkamerater på treningsleir på Mallorca. Deretter tar han med seg flyttelasset til Nice, hvor en ferdig møblert leilighet og en ny romkamerat venter.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse