Prøv Procycling Pluss idag

KAN FÅ PROFFSJANSE: Trond Håkon Trondsen er aktuell for en plass som stagiaire i Wanty-Gobert i høst. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Ny nordmann aktuell for Eikings lag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.07.19 11:21

Del på    

Wanty-Gobert vurderer Trond Håkon Trondsen.

BRUSSEL (procycling.no): Trond Håkon Trondsen har hatt en imponerende vår og har tatt hele tre seirer på UCI-nivå. Den stabile leveransen fra Team Coop-rytteren har vekket interessen hos prokontinentallaget Wanty-Gobert.

Odd Christian Eiking starter Tour de France på lørdag for nettopp Wanty-Gobert. 24-åringen vet at laget er interessert i enda en nordmann.

– Ja, jeg har hørt det, men jeg vet ikke om det er noe offisielt ennå. Jeg har bare hørt rykter om at en stagairekontrakt er aktuelt, sier Eiking til procycling.no i Belgia.

– Hva tenker du om det, at det kan komme en nordmann til?

– Jeg har ikke hørt noe om noen videre kontrakt, men jeg håper jo på det da. Selvfølgelig er det i tankene. Men jeg selger inn det jeg kan av lovord om han, selvfølgelig. Det er en ekstremt god rytter som kan være veldig verdifull for laget. Å få han inn på laget hadde vært helt strålende, skryter askøyværingen.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Trondsen gikk til topps på sjette etappe i Tour de Normandie, i Sundvolden GP og på åpningen av Tour d’Eure-et-Loir.

Eiking bekreftet at han har pratet med lagledelsen om en norsk rytter.

– Jeg sier sannheten: At han er en rytter som leverer. Det er bare å se på resultatene hans, det. Han er en god rytter. Å være to nordmenn på laget hadde vært lettere.

En mulighet i Wanty som stagiaire virker altså å være det mest realistiske for Trondsen. Vanlig oppstart for læregutter i sykkelsporten er etter 1. august.

Wanty-Gobert bekrefter interesse

Sportsdirektør i Wanty-Gobert Steven De Neef går langt i å bekrefte at den aktuelle nordmannen er nettopp Trond Håkon Trondsen.

– Det er en mulighet for det, ja, svarer De Neef på spørsmål om laget er interessert i en annen nordmann.

 Trond Trondsen fra Coop?

– Ja, mulig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TOUR-KLARE: Wanty-Gobert på Tour de France-presentasjonen i Brussel torsdag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Så mye mer ønsker ikke sportsdirektøren å si om situasjonen. Men han bekrefter at Trondsen ikke er et nytt navn.

– Jeg kjenner til ham. Vi sportsdirektører melder inn våre navn på ryttere som er aktuelle, og så er det generalmanageren som til slutt tar avgjørelsen og vi gjør kontrakten ferdig. Nå er det Tour de France, og jeg er sikker på at det kommer mange agenter innom på den første hviledagen, og kanskje blir det mer avklart da, forteller De Neef.

Anders Skaarseth var den forrige norske syklisten som fikk sjansen som stagiaire i et internasjonalt profflag. Han syklet for Cofidis blant annet i Arctic Race i fjor men valgte å fortsette i Uno-X. Sven Erik Bystrøm startet som stagiaire i Katusha på høsten i 2014 før han gikk videre som proff i samme lag fra og med 2015.

– Hyggelig at de viser interesse

Etter den gode vårsesongen ble det et skuffende NM på Røyse for 24-åringen, som tirsdag dro til Livigno for å lade opp til høstsesongen de neste fire ukene. På spørsmål fra procycling.no vedrørende interessen svarer han følgende:

– Wanty-Gobert er et veldig spennende og solid lag, så det er veldig hyggelig at de viser interesse! Det er Joona [Laukka, Trondsens agent] som tar seg av den løpende kontakten med lag, så utover det har jeg ingen kommentar akkurat nå.

Da procycling.no snakket med Team Coop-rytteren under NM på Røyse bekreftet han et det er interesse fra flere lag, på både prokontinental- og WorldTour-nivå.

– Et sted hvor jeg kan få et skikkelig bra rittprogram. Gjerne et sted der jeg kan få litt muligheter selv og. Jeg er forberedt på at jeg må jobbe for andre, men et sted der det går an å få noen resultater selv. Det er det jeg ønsker så det går an å fortsette etter de to første årene man får.

– Det er interesse fra flere lag

Tagget med: , , , , ,

Les også disse