Prøv Procycling Pluss idag

GRUNN TIL Å SMILE: Trond Håkon Trondsen sine prestasjoner i vår har vekket interessen hos flere profflag. Foto: Magnus Drivenes/procycling.no

– Det er interesse fra flere lag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.06.19 21:40

Del på    

Trond Håkon Trondsen snuser på proffkontrakt til 2020.

SUNDVOLLEN (procycling.no): Trond Håkon Trondsen har hatt sin aller beste vår som syklist. Det kan fort føre kontinentalrytteren oppover i sykkeldivisjonene til neste sesong.

– Det er interesse fra flere lag, sier Trondsen til procycling.no på Team Coop sitt pressetreff i forkant av NM-fellesstarten i Røyse.

Hvilke lag det er snakk om ønsker han ikke å si noe om. Men det skal være interesse fra både WorldTour og prokontinentalnivå.

– Det er profflag fra begge nivåer. Så det ser lovende ut. Jeg kan ikke si noe konkret enda før jeg eventuelt signerer, fortsetter 25-åringen.

Trondsen sier dog at det ikke dreier seg om Uno-X sin prokontinentalsatsning som iverksettes fra og med 2020.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han håper dog å få innpass i et lag som legger langsiktige planer for ham.

– Et sted hvor jeg kan få et skikkelig bra rittprogram. Gjerne et sted der jeg kan få litt muligheter selv og. Jeg er forberedt på at jeg må jobbe for andre, men et sted der det går an å få noen resultater selv. Det er det jeg ønsker så det går an å fortsette etter de to første årene man får, forteller Team Coop-syklisten.

Trondsen har i vår vunnet tre UCI-ritt, samt stått for en rekke andre toppresultater. Triumfene på sjette etappe i Tour de Normandie, i Sundvolden GP og på først etappe i Tour d’Eure-et-Loir er prestasjonene han ønsker å bygge videre på.

– Det har vært stabilt bra. Og så har jeg vist at jeg kan ta flere seirer. Det er egentlig det som har vært viktig for meg. Å vise at jeg klarer å vinne mer i litt større ritt enn det jeg kanskje har gjort tidligere. Jeg håper det fortsetter og at jeg kan få et par seirer til. Da har det vært en veldig bra sesong. Det er ikke så mange som har tre seirer i internasjonale ritt.

Forberedt på nytt språk

I høst fikk Anders Skaarseth sjansen som stagiaire i Cofidis, men valgte å fortsette i Uno-X i 2019. Trondsen virker å være lysten på å gripe muligheten i Frankrike om den skulle by seg.

– Fransk kan jo være litt vanskelig. Men samtidig så er sykkel veldig stort i Frankrike. Det er veldig mange muligheter i franske lag og jeg tror at hvis man går litt all in for å lære seg fransk og blir en skikkelig del av laget så tror jeg det går an å lykkes med det. Men man må nok lære seg fransk. Det er selvfølgelig attraktivt og de kjører veldig mange store ritt. Vi får se. Det er ikke enkelt, men man må tørre å satse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Om han skal satse på profflivet vil han legge studiene til side. De siste årene har Trondsen kommet godt i gang med industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

– Jeg har gått tre av fem år cirka. Nå har det vært litt enkeltfag. Videre blir det kanskje enda litt mindre. Jeg mangler mer på våren enn på høsten.

– Vil du fortsette å studere om du blir proff?

– Det kan hende jeg tar noen enkeltfag. Det kommer litt an på vis jeg må lære meg fransk så kommer jeg nok til å bruke en del tid på det. Blir jeg proff så er det jo det som blir førsteprioritet de neste årene. Ellers kan det fort være over etter at kontrakten går ut. Jeg kommer til å satse skikkelig på det.

Tagget med: , , , ,

Les også disse