FÅR SJANSEN: Giacomo Nizzolo er spurthåpet til Dimension Data i lørdagens Milano-Sanremo. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Nizzolo får ansvaret i kapteinenes fravær

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.03.19 14:03

Del på    

– Kanskje det aller største rittet for meg, sier Dimension Data-håpet.

MILANO (procycling.no): Som italiensk spurter blir det ikke så veldig mye større enn å få sykle Milano-Sanremo som kaptein.

Italieneren har syklet La Classicissima di primavera tre ganger tidligere. Forrige gang var i 2016. Men alle hans deltakelser har vært med Fabian Cancellara som lagkamerat. Da ble det begrenset med ansvar for den unge spurteren.

ANNONSE: Se Milano-Sanremo på Eurosport Player og Eurosport Norge. Trykk her for å sikre deg tilgang!

I den 110. utgaven av vårmonumentet kommer Dimension Data uten Mark Cavnedish, uten Michael Valgren og uten Edvald Boasson Hagen. Den nå 30 år gamle Nizzolo får sjansen.

– Det er et av de største rittene. Det er kanskje det aller største rittet for meg, sier Nizzolo i intervju med procycling.no i utkanten av Milano fredag formiddag.

Rittet var på planen til kapteinene, men av ulike grunner droppet alle de tre store en tur til Milano-Sanremo.

– Jeg vet ikke helt hvorfor de ikke er her. Kanskje er det på grunn av programmet deres. Det vet jeg ikke. Men de er sterke ryttere, så de finner nok ut av det.

For Nizzolo sin del er utfordringen å henge med over de siste bakkene inn mot Via Roma i Sanremo. En kneskade har skapt vansker for kjørestyrken til 30-åringen gjennom vinteren.

– Det har vært en tøff vinter fordi jeg hadde en operasjon i desember. DEn første delen av sesongen visste jeg kom til å bli vanskelig. Men jeg fikk en seier i Oman som var bra for moralen. Nå prøver jeg å bli så bra jeg kan bli.

Med seg til Milano har Nizzolo et anvendelig lag. Roman Kreuziger, Steve Cummings, Bernhard Eisel, Enrico Gasparotto, Reinhardt Janse van Rensburg og Tom-Jelte Slagter. Av de syv er det kun Eisel som har vært blant de ti beste i Milano-Sanremo tidligere. Det klarte østerrikeren da han ble nettopp nummer ti i 2013.

– Vi har et lag som er forberedt på mange forskjellige situasjoner. Vi kan angripe, vi kan være der etter Poggio for spurten. Vi må se hva som skjer. Vi har klatrere og noen ryttere som kan angripe. Så har vi meg som kan spurte.

Med mange alternativer, er Nizzolo fremdeles klokkeklar på hva han håper skjer på lørdag.

– Drømmen er å være der og å spurte med 25-30 ryttere i feltet.

ANNONSE: Se Milano-Sanremo på Eurosport Player og Eurosport Norge. Trykk her for å sikre deg tilgang!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse